Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

O Samsung Internet browser διαθέσιμος σε όλους


Samsung αποφάσισε να διαθέσει τον web browser με τον οποίο εξοπλίζει τα smartphones της και σε κινητά άλλων κατασκευαστών.

Στις αρχές του έτους, η Samsung είχε διαθέσει στο Play Store της Google μία δοκιμαστική έκδοση του Internet Browser της, η οποία μπορούσε μόνο να εγκατασταθεί σε Google Nexus smartphones με λειτουργικό Android 5.0 Lollipop. Οι περιορισμοί φεύγουν με τη νεότερη beta έκδοση του Samsung Internet Browser, ο οποίος μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε smartphone, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, αρκεί το λειτουργικό σύστημα να είναι Lollipop και ανώτερο.

Η προσπάθεια της Samsung να δημιουργήσει τον δικό της browser είναι αξιόλογη, παρόλο που το Android οικοσύστημα βρίθει επιλογών στον τομέα των εναλλακτικών browsers. O Samsung Internet Browser στην τωρινή του beta μορφή υποστηρίζει τη λειτουργία των επεκτάσεων, επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ των καρτελών με ένα δεξί ή αριστερό Swipe στην γραμμή της διεύθυνσης URL, ενώ έχει και λειτουργία pop up βίντεο, για να μη σταματά κανείς το σερφάρισμα όταν παίζει ένα βίντεο.

Η βάση του Samsung Internet Browser, όπως σημειώνει το Liliputing, είναι ο Chromium, στοιχείο που σημαίνει ότι θα υπάρχει πλήρης συμβατότητα με όλα όσα μπορεί να δει και να κάνει με τον Google Chrome, του οποίου και αποτελεί μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ