Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Η Google αφαιρεί εκατοντάδες εφαρμογές από το Google Play. Κίνδυνος για τηλέφωνα

Σε μια πρωτοφανή κίνηση η Google προχώρησε στο μπλοκάρισμα εκατοντάδων εφαρμογών από το ψηφιακό κατάστημά της, το Google Play, από το οποίο προμηθεύονται εφαρμογές οι χρήστες του Android, καθώς διαπίστωσε ότι τα προγράμματα αυτά περιείχαν κακόβουλο λογισμικό.

Οι προβληματικές εφαρμογές φαίνονταν τελείως αθώες, ωστόσο, η απομάκρυνσή τους από το Play Store λύνει μόνο ένα μέρος του προβλήματος για την Google, η οποία τώρα θα πρέπει να τις αφαιρέσει και από τις φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα και tablets) χρηστών που τις είχαν κατεβάσει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εταιρειών ασφαλείας, ο αριθμός των προσβεβλημένων συσκευών μπορεί να ξεπερνά τις 70.000, ενώ όσον αφορά στη φύση του κακόβουλου λογισμικού, διαπιστώθηκε ότι ήδη χρησιμοποιήθηκε για επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS), ακόμα κι όταν τα κινητά ήταν κλειδωμένα.

Η Google ανακοίνωσε ότι «εντοπίσαμε περίπου 300 εφαρμογές που σχετίζονται με το πρόβλημα, τις απομονώσαμε και βρισκόμαστε στη διαδικασία απομάκρυνσής τους από τις προσβεβλημένες συσκευές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ