Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Eπιτρέπεται να βάζουμε παγάκια στο κρασί;

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε κρασί έχει τη δική του θερμοκρασία στην οποία πρέπει να σερβίρεται και αν κάποιος θέλει πραγματικά να το απολαύσει, θα πρέπει να το σεβαστεί αυτό.

Παράλληλα, επικρατεί η άποψη ότι στο κρασί δεν βάζουμε ποτέ παγάκια. Μήπως, όμως, αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος;

Για την ακρίβεια, σε μερικές μεσογειακές χώρες σερβίρουν όλο και πιο συχνά το λευκό ή το ροζέ κρασί με πάγο, ενώ κάποια οινοποιεία έχουν κυκλοφορήσει κρασιά που πρέπει να σερβίρονται με πάγο.

Ακόμη πιο διαλλακτικός επί του θέματος ο Master of Wine Peter Richards, ο οποίος δήλωσε στο site του γνωστού βρετανικού περιοδικού οίνου Decanter, ότι ο καθένας μπορεί να απολαύσει το κρασί του όπως θέλει!


“Η άποψη μου είναι κάνε ό, τι θέλεις με το κρασί σου εφόσον σε κάνει ευτυχισμένο! Γιατί τελικά γι’ αυτό είναι το κρασί”, είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, την ίδια στιγμή, έσπευσε να τονίσει ότι αν βάλει κάποιος παγάκια στο κρασί, κινδυνεύει να το αραιώσει και να μην απολαύσει την κανονική του γεύση, εκτός κι αν πιει το κρασί πάρα πολύ γρήγορα!

Εναλλακτικά, ο ίδιος προτείνει να καταψύχουμε ρόγες σταφυλιών και να τις προσθέτουμε στο ποτήρι του κρασιού, ώστε να το παγώνουμε χωρίς να το νερώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ