Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Γιατί ο Μητσοτάκης ετοιμάζει επίθεση στον Τσίπρα στην έκθεση της Θεσσαλονίκης....

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ
Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται η σκληρή απάντηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ τις τελευταίες ημέρες στην ΝΔ προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το επικοινωνιακό επιτελείο (κκ Μακάριος Λαζαρίδης, Τάκης Θεοδωρικάκος) της ΝΔ προετοιμάζει πυρετωδώς το κλίμα
έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις στην ομιλία του πρωθυπουργού προεκλογικού χαρακτήρα τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις για να βγει από τα αδιέξοδο της κυβέρνησης που μας οδήγησαν Συριζα-Ανελ και νέα κυβέρνηση, κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στην ομιλία του να τονίσει ότι τα... δύσκολα τελειώνουν για τους Έλληνες πολίτες και ότι το 2018 βγαίνουμε οριστικά από το μνημόνιο!

Κάτι που θα ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης αφού δεν είναι αληθές και ξέρουμε ότι μνημονιακά η χώρα έχει δεσμευτεί ως το 2060 από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ενώ το επόμενο μνημόνιο (Ιούλιος του 2018) είναι προ των πυλών...

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του πανικού της κυβέρνησης είναι η "παροχολογία" της αφού υπόσχεται νέες προσλήψεις(!) το 2018 την στιγμή όπου νέοι συνταξιούχοι εδώ και δύο χρόνια δεν βγαίνουν στην σύνταξη και περιμένουν στην ουρά ενώ δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις του κράτους προς τους ιδιώτες αφού δεν υπάρχουν χρήματα!!


Στην ΝΔ "προσκαλούν" να έρθουν στην Πειραιώς μετά από σειρά συναντήσεων του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τις παραγωγικές τάξεις όσους θέλουν να επενδύσουν δείχνοντας ότι το στίγμα της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στην ΔΕΘ θα είναι τεχνοκρατικού χαρακτήρα με σκοπό τις φορελαφρύνσεις στους πολίτες μέσα από ένα νέο μείγμα πολιτικής όπου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται:
  • Μείωση του φορολογικού κόστους και του κόστους εισφορών που επιβαρύνει την εργασία. Για να αποκτήσει επαρκές κίνητρο η επιχειρηματικότητα και η εργασία στη χώρα και να μικρύνουμε το καταστροφικό χάσμα, σε φόρους και εισφορές, με τις ανταγωνιστικές γειτονικές μας χώρες. 
  • Μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια.
  • Η βαθιά μετάλλαξη του Κράτους ώστε να εξυπηρετεί τον πολίτη και να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, με αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας στην αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.
  • Η ριζική μεταρρύθμιση μηχανισμών διοίκησης, που αφορούν στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην επίλυση διαφορών.
  • Η βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος με εισαγωγή αρχών και πρακτικών καλής νομοθέτησης για τον περιορισμό διαφορών που προκύπτουν από την παρερμηνεία των κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας και σαφήνειας της νομοθεσίας.
  • Η αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου ως εργαλείο για την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.
  • Η επιθετική προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
  • Η βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων.
Οι λιγότεροι φόροι όπως και η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα αποτελέσουν τα κύρια σημεία εκκίνησης μιας νέας πολιτικής που οι λεπτομέρειες της θα αναπτυχθούν στη ΔΕΘ.

Πάντως όπως αναμένεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σε επικοινωνιακά αδιέξοδα αφού η ομάδα της ΝΔ αν κρίνουμε από το ότι είναι "εξαφανισμένοι" από υπερβολικό φόρτο εργασίας προετοιμάζει σίγουρα ένα Βατερλό ενάντια στην πολιτική Συριζα-Ανελ και μία εντυπωσιακή εμφάνιση στην ΔΕΘ του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ