Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Πόσο χρήσιμος είναι τελικά ο συνοδηγός;

Ο συνοδηγός δεν πρέπει να είναι απλά ένας ακόμα επιβάτης στο αυτοκίνητο, αλλά τα δεύτερα μάτια του οδηγού. Δείτε τώρα τι πρέπει να κάνει ο σωστός συνοδηγός, τόσο σε ένα ταξίδι, όσο και στην κίνηση στην πόλη.

Οι υποχρεώσεις του συνοδηγού
  • Στις περιπτώσεις όπου κινούμαστε σε άγνωστες διαδρομές, ο συνοδηγός οφείλει να διαβάζει το χάρτη (ή ένα απλό GPS κινητού) με ταχύτητα και ακρίβεια, χωρίς να δυσκολεύει το έργο του οδηγού.
  • Στην περίπτωση που ο οδηγός δεν καπνίζει, ο συνοδηγός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καπνίσει, καθώς, εάν η ατμόσφαιρα είναι βαριά, ο οδηγός μπορεί να χάσει την προσήλωσή του.
  • Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο συνοδηγός θα πρέπει να βρει τρόπους, ώστε να «πολεμήσει» την υπνηλία του οδηγού. Μία ελαφριά συζήτηση ή μουσική είναι δύο πολύ καλοί τρόποι αντιμετώπισης.
  • Καλό είναι, να μην τρώμε όταν οδηγούμε. Ωστόσο, εάν η περίσταση το επιβάλει, ο συνοδηγός μπορεί να προσφέρει στον οδηγό εύπεπτη τροφή σε μικρά κομμάτια.
  • Ο χειρισμός του κλιματιστικού είναι μία διαδικασία, που σε αρκετά αυτοκίνητα μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο συνοδηγός μπορεί να διευκολύνει τον οδηγό.

Μέσα στην πόλη
Ο συνοδηγός πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και στις μικρές ενδοαστικές μετακινήσεις. Ιδίως μέσα στην πόλη, ο ρόλος του συνοδηγού αποκτά ξεχωριστή σημασία. Η προσοχή του πρέπει να είναι ακόμη πιο αυξημένη για την πρόγνωση κινήσεων άλλων οχημάτων (αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών), για συμβουλές αναφορικά με τη διαδρομή, για την ανεύρεση συγκεκριμένων τοποθεσιών κ.λπ.


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ