Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Κ. Μητσοτάκης: Γνωστή η φάμπρικα η οποία στήνετε στην Υγεία - Ή ψεύτες είστε ή άσχετοι!

Πρόχειρο και ανεδαφικό, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την υγεία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.:
«Εκφράζει την εμμονή σας να διχάζετε την κοινωνία, φέρνοντας σε αντιπαράθεση τον ιδιωτικό με τον δημόσιο τομέα. Τι είναι αυτό που βαφτίζετε μεταρρύθμισης; Η αλόγιστη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, με ένα σύστημα που περιορίζει τις επιλογές του στην πρωτοβάθμια Υγεία;»

«Το σύστημα που είχαμε οικοδομήσει προέβλεπε αρμονική συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Το αντικαταστείτε με μια βαριά δομή που για μας είναι περιττή. Ενεργείτε χωρίς καμία αίσθηση δημοσιονομικής ευθύνης. Προσθέτετε βάρη που η χώρα μας δεν μπορεί να τα σηκώσει. Οι πελατειακές πολιτικές έχουν πεθάνει. Η λογική που εισάγετε στο νομοσχέδιο είναι ξεπερασμένη. Σε όλες τις χώρες οι δημόσιες υπηρεσίας δεν παρέχονται από δημόσιους υπαλλήλους. Εχω αμφιβολίες αν οι δομές που δημιουργείτε θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών", τόνισε και συμπλήρωσε:

"Ο κύριος Τσίπρας αν και μηχανικός, με τους αριθμούς δεν τα πηγαίνει καλά. Κάντε την πρόσθεση και σκεφτείτε πόσες προσλήψεις θα χρειαστούν, γιατί εκεί είναι η ταμπακιέρα. Οι ευρωπακοί πόροι δεν είναι για το πελατειακό κράτος που προσπαθεί να φτιάξει άρον-άρον ο Τσίπρας. Γνωστή η φάμπρικα η οποία στήνετε στην Υγεία! Σταματήστε να κοροϊδεύετε. Και μετά σας ενοχλεί που σας λένε ψεύτες. Ή ψεύτες είστε ή άσχετοι!"

"Κλείνετε τα μάτια σε κάθε είδους διαφθορά και προωθείτε επιχειρηματίες που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου σε βάρος των Ταμείων. Τι γραμμάτια ξεπληρώνετε και σε ποιους;" τόνισε και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, που ήταν απών, να απαντήσει.

Για τη σημαία: «Είχαμε μια μεγάλη συζήτηση για την Παιδεία. Τίποτα δεν μάθατε. Πάτε τη χώρα στο πουθενά. Εκεί που δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κανείς καλύτερος. Δεν θα είναι σημαιοφόροι οι αριστούχοι, σύμφωνα με την εκπαιδευτική παράδοση της χώρας. Θα επιλέγετε με κλήρωση. Το ότι σαν ενοχλούν οι καλοί μαθητές το ξέραμε. Σας ενοχλούν αυτοί που τα καταφέρνουν. Ότι υπάρχουν νέα παιδιά με στόχους και όνειρα. Η σημαία δεν είναι κίνητρο, είναι επιβράβευση για την προσπάθεια που έχει κάνει. Αλήθεια, οι ΑΝΕΛ τι λένε για όλα αυτά;».

"Γιατί δεν καταδικάζετε κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσα γίνονται στηΒενεζουέλα, πραξικόπημα δεν λέγεται αυτο; Αλλά ο Μαδούρο ήταν αυτός που θα σας βοηθούσε να βγούμε από την Ευρωζώνη; Φοβάστε να πάτε κόντρα για να μη βγουν και πουν δημόσια αυτά που είχατε συμφωνήσει; Αλλα θα τα μάθουμε όλα αυτά στην Εξεταστική που θα γίνει, όχι μόνο για το 2015, αλλα και για το 2013", συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ