Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ευχαριστήρια επιστολή Ένωσης Καπνοπωλών Μακεδονίας προς την Ελληνική Αστυνομία

Πολλά συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εξάρθρωσε πολυμελή διεθνική εγκληματική οργάνωση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και καπνικών ειδών, εξέφρασε η Ένωση Καπνοπωλών Μακεδονίας, με ευχαριστήρια επιστολή.
Ειδικότερα, η επιστολή απευθύνεται στους επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης, δηλαδή στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Χρήστο Δραγασάκη και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο Φώτιο Δομζαρίδη.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Τρίτη 01/08/2017

Προς:
· ΜΜΕ
· Ελληνική Αστυνομία
· Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Υπόψιν:
· Γενικού Επιθεωρητή
Αστυνομίας
Βορείου Ελλάδος,
Αντιστράτηγου Χρήστου Δραγατάκη

· Γενικού
Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης,
Υποστράτηγου Φώτιου Δομζαρίδη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: Ευχαριστήρια επιστολή για την εξάρθρωσηπολυμελούς διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και καπνικών ειδών από την Ελληνική Αστυνομία

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και τα συγχαρητήριά μας για την εξάρθρωση της πολυμελούς διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα και είδη, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 70 τόνων λαθραίου καπνού και 8,8 εκατομμυρίων πακέτων τσιγάρων.

Η Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών & Ενοικιαστών Περιπτέρων Μακεδονίας, το μεγαλύτερο Σωματείο του κλάδου των ψιλικών και των περιπτέρων, μάχεται έντονα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, καθώς η έξαρση του φαινομένου αυτού έχει οδηγήσει, εν μέσω οικονομικής κρίσης, σε λουκέτο για χιλιάδες σημεία πώλησης και κατά συνέπεια σε μείωση εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Επιπρόσθετα, το λαθρεμπόριο έχει καταστεί ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των νόμιμων σημείων πώλησης, καθώς όπως παρατηρούμε κατέχει πλέον σημαντικό μερίδιο αγοράς. Παρόλο που τα τελευταία δύο χρόνια (2015-2016) υπήρχε μικρή μείωση του φαινομένου, όμως τώρα με την αύξηση της φορολογίας εκτοξεύεται ξανά και σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΙΟΒΕ για το τρέχον έτος (2017) θα αγγίξει το 30%.

Παρόλα αυτά, στον κλάδο μας προκλήθηκε μεγάλη ικανοποίηση με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή παράνομων καπνικών προϊόντων και ειδών σε χώρες της Ευρώπης.

Η επιτυχία αυτή της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε μια νότα αισιοδοξίας στον κλάδο των καπνοπωλών, των περιπτέρων και των ψιλικών, καθώς απέδειξε ότι οι συστηματικές έρευνες και οι στοχευμένες δράσεις των αστυνομικών αρχών μπορούν να καταπολεμήσουν τη μάστιγα του λαθρεμπορίου.

Επίσης, εκφράζουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας προς τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτή η επιχείρηση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, έβαλε ένα μικρό λιθαράκι στη βιωσιμότητα του ελληνικού κράτους και κυρίως στη βιωσιμότητα του κλάδου μας. Ευελπιστούμε και σε άλλες επιτυχίες τέτοιου μεγέθους και βεληνεκούς.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Κωνσταντίνος Ιακώβου Νικόλαος Αρβανίτης

Μπορείτε να δείτε αυτούσια την επιστολή στις παρακάτω εικόνες:




Μας κοινοποιήθηκε από tobacco.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ