Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Μην ξεχνάτε τη γλώσσα

Ακόμη και αν βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά και προσέχετε για την υγιεινή τους, θα πρέπει να ξέρετε ότι εξίσου σημαντικό είναι να βουρτσίζετε και τη γλώσσα σας.

Η γλώσσα λειτουργεί σαν σφουγγάρι για τα μικρόβια. Αν και δεν είναι όλα απειλητικά για την υγεία, όταν τα επικίνδυνα βακτήρια πολλαπλασιάζονται στην επιφάνειά της, μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία.

Δείτε παρακάτω τρεις βασικές επιπτώσεις αν δεν καθαρίζετε επιμελώς και τη γλώσσα σας...

1. Αλλοίωση γεύσης
Όταν δεν βουρτσίζετε τη γλώσσα, δημιουργείται στην επιφάνεια μια επίστρωση από βακτήρια, υπολείμματα τροφών και νεκρά κύτταρα, τα οποία εμποδίζουν την αίσθηση της γεύσης. Όταν απαλλάξετε τη γλώσσα σας από όλα αυτά, θα επανέλθει και η γεύση.

2. Μόλυνση από μύκητες
Οι μυκητιάσεις είναι αρκετά συχνές και στη στοματική κοιλότητα. Η μυκητίαση του στόματος οφείλεται στις περισσότερες περιπτώσεις σε μύκητα του γένους Candida. Το λευκό επίχρισμα στη γλώσσα είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα της μυκητίασης της γλώσσας ή του στόματος γενικότερα. Το επίχρισμα αυτό δεν απομακρύνεται με το βούρτσισμα. Είναι επίσης πιθανό να εμφανιστούν λευκές κηλίδες εσωτερικά στα μάγουλα.

3. Δυσοσμία στόματος
Η κακή αναπνοή είναι το βασικότερο πρόβλημα για κάποιον που δεν βουρτσίζει τη γλώσσα του. Αυτό οφείλεται στον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων τα οποία συνήθως «κρύβονται» στο πίσω μέρος της γλώσσας. Είναι σημαντικό λοιπόν να βουρτσίζετε τη γλώσσα σας βάζοντας την οδοντόβουρτσα ή το ειδικό εργαλείο για τον καθαρισμό της γλώσσας όσο πιο πίσω γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ