Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Οι τουρκικές σημαίες σε κάμπινγκ στη Θεσσαλονίκη και η ταινία για τους πρόσφυγες

Ο Ιρανός σκηνοθέτης μιλά στην κάμερα του Life-Events.gr
Το προσφυγικό, το δράμα των ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον φεύγοντας από τις εστίες τους στη Μέση Ανατολή με προορισμό την Ευρώπη και τις μεγάλες δυσκολίες που συναντούν στο ταξίδι πραγματεύεται η ταινία «The End Of Humanity» που γυρίζεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη.




Τα σημερινά γυρίσματα, όπως και των επόμενων ημερών, γίνονται στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Επανωμή που για το λόγο αυτό μετατράπηκε σε τούρκικο συνοριακό σταθμό, με τους συντελεστές να «ντύνουν» την είσοδο του κάμπινγκ αναλόγως. Μία εικόνα που μπορεί να ξένισε ορισμένους βλέποντας τούρκικες σημαίες, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο παρά το σκηνικό μιας ταινίας.



Όπως λέει στην κάμερα του Life-Events.gr ο σκηνοθέτης της ταινίας, Μορτεζά Τζαφαρί, Ιρανός που ήρθε στην Ελλάδα πριν από περίπου 10 χρόνια ως πρόσφυγας βιώνοντας ανάλογες καταστάσεις, θέλει να δείξει τα θύματα του πολέμου, τους πρόσφυγες.



Στην ταινία θα διαδραματίζονται γεγονότα ενός μέρους του ταξιδιού τους, από τις τουρκικές ακτές μέχρι τον τόπο προσωρινής εγκατάστασης τους στην Ελλάδα.

Ο φακός της κάμερας γίνεται το σύγχρονο όργανο για τη δημιουργία ενός ιστορικού μητρώου για το τι σημαίνει το ταξίδι.

Η παραγωγή έχει την υποστήριξη του Υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της Υφυπουργού Κας. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.


















Μας κοινοποιήθηκε από το life-events.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ