Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Το σφάλμα του Βαρουφάκη και το δανεικό τζάκετ που συζητήθηκε

Μια ξεχασμένη βαλίτσα στην Αθήνα και το ταξίδι στο Λονδίνο φέρνει στην επιφάνεια μέσα από το βιβλίο του ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται στον ενδυματολογικό κώδικα με το δερμάτινο τζάκετ που φόρεσε στη συνάντησή του με τον τότε Βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Όσμπορν, στο Λονδίνο, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Όπως εξηγεί ο Βαρουφάκης, όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι πάνω στη βιασύνη του ξέχασε τη βαλίτσα με τα κανονικά του ρούχα στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα. «Αυτό ήταν ένα σφάλμα που θα άφηνε ένα μικρό ίχνος στην πολιτική κουλτούρα - τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο», γράφει. Φεύγοντας από την Αθήνα, η πρώτη του στάση ήταν στο Παρίσι, όπου υποτίθεται ότι θα αναπλήρωνε τη γκαρνταρόμπα του.

Όμως, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έφτασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου και αγόρασε από κατάστημα ορισμένα πουκάμισα, γράφει η εφημερίδα. Το πρόβλημα όμως ήταν το πανωφόρι καθώς λόγω ψύχους δε μπορούσε να μη φορά κάποιο παλτό. «Κύριε υπουργέ, μη στεναχωριέστε», παρενέβη ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Γαλλία, λέγοντας «θα τρέξω στο σπίτι και θα σας φέρω ένα πανωφόρι που νομίζω θα σας κάνει». Ο Γιάννης Βαρουφάλης, αναφέρει στη συνέχεια «παρόλο που είδα ότι δεν ήταν και τόσο 'υπουργικό', θα πρέπει να ομολογήσω ότι το κάπως δερμάτινο ημίπαλτο που μου έφερε ο πρεσβευτής μου φάνηκε αρκετά μπάνικο και προχώ... Χωρίς να συνειδητοποιήσω ότι δυο μέρες αργότερα, αυτό το δερμάτινο πανωφόρι θα γινόταν διάσημο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ