Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Εκβίαζε τον παντρεμένο εραστή της και του έφαγε χιλιάδες ευρώ

Για περίπου τρία χρόνια, μια νεαρή Αλβανίδα εξανάγκαζε με απειλές τον παντρεμένο Ελληνα εραστή της να της δίνει χρήματα για να μη μιλήσει στη γυναίκα του για την εξωσυζυγική σχέση τους, αλλά και για το παιδί που είχαν αποκτήσει μαζί!
Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να... βάλει στην τσέπη συνολικά 100.000 (!) ευρώ, ωστόσο ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση, με την οποία είχε καταδικαστεί σε δέκα μήνες φυλάκιση (με τριετή αναστολή) για πλημμεληματική εκβίαση κατ' εξακολούθηση.

Το Ε' Ποινικό Τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει η κατηγορουμένη κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία την είχε κηρύξει ένοχη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εν λόγω απόφαση, η νεαρή γυναίκα από την Αλβανία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τον Γ.Ν. από το φθινόπωρο του 2007 ως το καλοκαίρι του 2008, ενώ ήταν και οι δύο παντρεμένοι. Από τη σχέση αυτήν, το παράνομο ζευγάρι απέκτησε ένα κοριτσάκι, το οποίο γεννήθηκε στις αρχές του 2009.

Θα τον κατέστρεφε

Ομως, από τον Σεπτέμβριο του 2008 η κατηγορουμένη άρχισε να απειλεί τον πρώην εραστή της ότι θα αποκάλυπτε στη γυναίκα του το μυστικό τους και ότι θα τον κατέστρεφε κοινωνικά και επαγγελματικά, εάν δεν της έδινε χρήματα. Ειδικότερα, στην προσβαλλόμενη απόφαση τονίζεται ότι αρχικά ζητούσε από τον εγκαλούντα να της καταβάλει 2.500 ευρώ τον μήνα. Ομως, στη συνέχεια ανέβασε τις απαιτήσεις της και απαιτούσε άλλοτε 3.000 ευρώ και άλλοτε 3.500 ευρώ, για την κάλυψη των εξόδων διατροφής του παιδιού που απέκτησαν. Στο μεταξύ, η μοιραία γυναίκα της ιστορίας χώρισε από τον τέως σύζυγό της (με τον οποίο δεν έχει παιδί) και νοίκιασε ένα διαμέρισμα, το οποίο πλήρωνε ο πρώην εραστής της, όπως και όλα τα έξοδα της πολυτελούς διαβίωσής της! Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, την οποία επικύρωσε ο Αρειος Πάγος, συνολικά από τον Σεπτέμβριο του 2008 ως τον Ιούνιο του 2011 η κατηγορουμένη εξανάγκασε τον πρώην εραστή της να της καταβάλει 100.000 ευρώ. Οπως αναφέρεται, το ποσό αυτό «σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούσε αντικείμενο νόμιμης απαίτησής της, αφού ούτε η ίδια διατηρούσε για τον εαυτό της νόμιμη αξίωση διατροφής ούτε η νόμιμη διατροφή που αναλογούσε στο παιδί τους ήταν αυτού του ύψους». Κατά την ίδια απόφαση, η νόμιμη μηνιαία διατροφή, την οποία θα έπρεπε να καταβάλει ο Γ.Ν., δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ μηνιαίως.

Από την πλευρά της, η νεαρή μητέρα στην αίτηση αναίρεσης αρνείται ότι «ξεζούμισε» τον άλλοτε αγαπημένο της. Υποστηρίζει ότι ουδέποτε πήρε 100.000 ευρώ και ότι εσφαλμένως το δικαστήριο δεν αφαίρεσε από τα χρήματα αυτά το ποσό των 800 ευρώ, που για το επίδικο χρονικό διάστημα της χορηγούσε κάθε μήνα ο μηνυτής για τη διατροφή του ανήλικου παιδιού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ