Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ανασχηματισμός ή άλλη κυβέρνηση ;

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για ανασχηματισμό της κυβέρνησης μέσα στο καυτό καλοκαίρι που διανύομαι και άλλα τέτοια σενάρια που διακινούνται από τους γνωστούς κύκλους του Μαξίμου και όχι μόνο.

Αν αληθεύουν ο στόχος είναι ένας, να κρατηθεί αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία και τίποτα άλλο. Το κυβερνητικό έργο Σύριζα-Ανελ αποτυπώθηκε και αποτυπώθηκε με 100 δις ευρώ παραπάνω στα πεπραγμένα του και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν ούτε από τον Σύριζα και τους Ανελ.

Η υπομονή των πολιτών εξαντλήθηκε παρά τα χαμόγελα που βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας και την "ευμάρεια" παντού αφού λείπουν όλοι οι Έλληνες θα μας πει τώρα διακοπές άρα έχουν χρήματα που τους έδωσε η μεταρρυθμιστική κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ και πάνε για ξεκούραση στους Ελληνικούς παραδείσους δηλαδή τα χωριά τους, τους τόπους καταγωγής τους. Όχι γιατί το θέλουν πραγματικά αλλά από ανάγκη για διακοπές. Για α αντέξουν την παράνοια.

Μόνο που ο Ελληνικός λαός ζει εφιάλτη πνίγεται στα χρέη.

Η πρώτη δόση φορολογίας εισοδήματος της εφορίας έφτασε και δεν πληρώθηκε.
Η ΔΕΗ χαροπαλεύει και κάνει ρυθμίσεις στις ρυθμίσεις στους φουσκωμένους λογαριασμούς για να πάρει τα απαγορευτικά υψηλά οφειλόμενα με διάφορες χρεώσεις στους λογαριασμούς από τους πολίτες.
Η ΕΥΔΑΠ στέλνει ειδοποιητήρια και επιστολές μέσα στο καλοκαίρι για διακοπές ύδρευσης στους καταναλωτές.
Τα Σούπερ μάρκετ γέμισαν με φθηνό χοιρινό Ολλανδίας και προφορές στα μακαρόνια κα άγνωστης φίρμας για πιο φθηνά.

Ας είναι η κυβέρνηση θα κάνει ανασχηματισμό!

Ε, και;

Όλοι το εμπέδωσαν πια χρειάζεται άλλη κυβέρνηση η οποία άμεσα να στραφεί στην κοινωνία.

Βλέπω τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γυρίζει από χωριό σε χωριό και στην αρχή προβληματίστηκα γιατί το κάνει αυτό αφού θεωρούσα ότι η χώρα χρειάζεται άνθρωπο της οικονομίας να διαχειριστεί το "οικονομικό ηφαίστειο" που είναι έτοιμο να εκραγεί και να κάψει τα πάντα γύρω του, όμως σήμερα κατάλαβα...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει στροφή στην κοινωνία ακούει, καταγράφει με τους συνεργάτες του τα προβλήματα του τόπου.

Διότι απλά μετά τους ανασχηματισμούς κλπ της κυβέρνησης σύντομα ο Κυριάκος καλείται να κυβερνήσει με τα προβλήματα που θα αφήσουν οι κυβερνώντες πίσω τους...

Και το δύσκολο που πρωτίστως θα αναλάβει να κάνει ο Κυριάκος μαζί με την οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις (που ως υπουργός είχε πάει άριστα) είναι η "ανάταξη της ίδιας της κοινωνίας" που η αριστερά όχι μόνο αγνόησε αλλά ισοπέδωσε με σκοπό της την παραμονή στην εξουσία...

Άρα όσο παραμένουν τόσο μεγαλώνουν τα προβλήματα που δημιουργούν με το ναι σε όλα και το 2018 θα τους φέρει μπροστά σε όσα ψήφισαν σε ένα πρόσθετο δημόσιο χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν δεν σώζονται κρίθηκαν από παντού.

Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και να μην θέλουν κάποιοι, τον βλέπω αυτοδύναμο στις επόμενες εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ