Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Κοτόπουλο με χυλοπίτες

Εξαιρετική συνταγή με κοτόπουλο και χυλοπίτες:

Υλικά
  •  1½ κιλό κοτόπουλο 
  • καψαλισμένο 
  • και κομμένο σε μερίδες 
  • 500 γραμμάρια χυλοπίτες 
  • 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες 
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας 
  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά τριμμένα 
  • 1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
  • ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
  • κίτρινα τυριά τριμμένα 
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζω σε χαμηλή φωτιά το λάδι, τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο και ανακατεύω συνέχεια για 10 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην καεί το κρεμμύδι. Mετά ρίχνω το κρασί, τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και νερό και αφήνω το κοτόπουλο να βράσει και να μείνει με τη σάλτσα του.

Bάζω το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και ρίχνω στην ίδια κατσαρόλα νερό για να βράσω τις χυλοπίτες (φροντίζω να μη ρίξω πολύ νερό, για να μη λασπώσουν). Mόλις βράσει το νερό, ρίχνω τις χυλοπίτες, τις ανακατεύω για να μην κολλήσουν και τις αφήνω να βράσουν. Mόλις βράσουν, βάζω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, το αφήνω και αυτό να πάρει μια βράση και σβήνω τη φωτιά. Tο φαγητό σερβίρεται ζεστό, με τριμμένα τυριά από πάνω.

Tip: Aν θέλω, βράζω τις χυλοπίτες όπως τα μακαρόνια, τις σουρώνω και βάζω το κοτόπουλο από πάνω.


livanis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ