Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Το Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ κοινοποίησε την ακόλουθη καταγγελία:
Καταγγέλλουμε το Διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιο Σπανό, για την απευθείας ανάθεση της καθαριότητας του Νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρία για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και την μεθόδευση παραχώρησης της όλης λειτουργίας της σίτισης σε ιδιώτες (catering).

Ενώ υποτίθεται, είχε δηλωμένο στόχο την απομάκρυνση των εργολάβων από τα Νοσοκομεία και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ενώ, φροντίσαμε να γνωρίζει από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση, τα συγκεκριμένα προβλήματα στελέχωσης του ΑΧΕΠΑ, σήμερα  «οργανώνει » τη δυσλειτουργία των μαγειρείων με μετατάξεις, αλλαγές κλάδου κλπ. και «ξεθάβει» τον διαγωνισμό εκχώρησης της σίτισης που είχαν ετοιμάσει οι προηγούμενες διοικήσεις, φανερά υπέρμαχες του ξεπουλήματος δημόσιων λειτουργιών σε ιδιωτικές εταιρείες.

Επιπλέον, δεν προχώρησε καθόλου, ως όφειλε, την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού  ΙΔΟΧ (ορισμένου χρόνου) για τις λειτουργίες της καθαριότητας, φύλαξης και τραπεζοκόμων.
Για τους παραπάνω λόγους, τον καταγγέλλουμε για ενέργειες ή παραλήψεις, που ως αποτέλεσμα έχουν τη διαιώνιση των κυκλωμάτων που ονομάζονται εργολαβίες παροχής υπηρεσιών στο Δημόσιο.
Βλέπουμε ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων είναι βασικό στοιχείο και της δικής σας κυβέρνησης . Αυτές οι ενέργειες αποτελούν πολιτικές καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης.

Ως Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο εναντίον του συγκεκριμένου τρόπου «διοίκησης».

Δηλώνουμε ότι, όπως καταφέραμε παλιότερα να «μπλοκάρουμε» τον εν λόγω διαγωνισμό, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε τα Νοσοκομεία και οι όλες λειτουργίες τους να παραμείνουν δημόσια με κριτήρια ποιότητας και όχι περιθωρίου κέρδους…
 
Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ