Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Δανία: Δεν με έκανες βασιλιά, θα ταφώ μακριά σου!

Ο σύζυγος της βασίλισσας Μαργαρίτας, ο 83χρονος πρίγκιπας Ερρίκος, ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να ταφεί (όπως συνηθίζεται) δίπλα στη σύζυγό του, όταν έρθει εκείνη η ώρα, επειδή δεν του δόθηκε ποτέ ο τίτλος του βασιλιά.

Το Παλάτι ανέφερε πως η βασίλισσα έχει αποδεχθεί την απόφαση του Ερρίκου.

Ο Ανρί Μαρί Ζαν Αντρέ ντε Λαμπόρντ ντε Μονπεζά είχε γεννηθεί το 1934 στη νότια Γαλλία και γνώρισε τη Μαργαρίτα στο Λονδίνο.

Παντρεύτηκαν, μετέτρεψε το όνομά το σε Χένρικ και έγινε από καθολικός προτεστάντης, αποκηρύσσοντας επίσης τη γαλλική υπηκοότητα. Παρά τις ελπίδες του ωστόσο, όταν η Μαργαρίτα ανέβηκε στο θρόνο της Κοπεγχάγης κράτησε τον τίτλο του πρίγκιπα (μετά την ανάληψη του Στέμματος, «πρίγκιπας σύζυγος») αντί να «αναβαθμιστεί» σε «βασιλιάς σύζυγος».
AdTech Ad

Δεν έκρυψε ποτέ το παράπονό του. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκηρύξει τον τίτλο του πρίγκιπα, εμφανίζεται σε ελάχιστες επίσημες περιστάσεις και περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στη νότια Γαλλία -επισήμως, διαμένει με την ακόμη σύζυγό του, βασίλισσα Μαργαρίτα.

Εκπρόσωπος του Παλατιού, η Λένε Μπάλεμπι, δήλωσε στη δανεζική εφημερίδα ταμπλόιντ BT πως «δεν είναι μυστικό ότι ο πρίγκιπας ήταν για χρόνια δυσαρεστημένος με το ρόλο του, μία δυσαρέσκεια που μεγάλωνε με τα χρόνια».

«Για εκείνον, η απόφαση να μην ταφεί δίπλα στη βασίλισσα είναι φυσικό επακόλουθο του ότι δεν του επιφυλάχθηκε ισότιμη μεταχείριση με εκείνη, επειδή δεν πήρε τον τίτλο που επιθυμούσε» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ