Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Σειρήνες (παγκοσμίου) πολέμου! Τραμπ σε Κιμ Γιονγκ Ουν: "Φωτιά και οργή αν μας απειλήσεις ξανά"!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξελίσσεται και ο Τραμπ απειλεί ευθέως! - Έκρηξη από τον αμερικανό πρόεδρο μετά την διαρροή απόρρητων εγγράφων που αποκαλύπτουν πως η Βόρεια Κορέα αναβαθμίζει συνεχώς το πυρηνικό της οπλοστάσιο - "Φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ πριν" είναι αυτό που... περιμένει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη σύμφωνα με τον Τραμπ - Η Washington Post αποκάλυψε νωρίτερα πως η Βόρεια Κορέα πέτυχε την σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής για να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της - Σημειώνεται πως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει πολλάκις απειλήσει ανοιχτά τις ΗΠΑ με ενδεχόμενο χτύπημα


Μια κόντρα που -δυστυχώς για τον πλανήτη- δε δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης. Κάθε άλλο για την ακρίβεια, αφού ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα, Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν επιδίδονται σε ένα γαϊτανάκι πολεμικών απειλών, την ώρα μάλιστα που η τεχνολογία στα πυραυλικά συστήματα εξελίσσεται και μια «σπίθα» μοιάζει αρκετή για να ανάψει το φιτίλι μιας κατάστασης που δεν θα έχει… επιστροφή.

Τραμπ εν εξάλλω!

Ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται σε διακοπές και συνεχώς δηλώνει πως εργάζεται πυρετωδώς παρόλο που είναι μακριά από τον Λευκό Οίκο. Αυτό απέδειξε απόψε, αφού λίγο μετά την διαρροή απόρρητων πληροφοριών από την Washington Post, σχετικά με το πυρηνικό οπλοστάσιο του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε σε δημοσιογράφους και πραγματικά «έδειξε τα δόντια του», διαμηνύοντας πως η Βόρεια Κορέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ πριν» αν απειλήσει ποτέ ξανά τη χώρα του.

«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην κάνει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέσε αυτή την περίπτωση».

Αυτή ήταν η ακριβής φράση του Ρεπουμπλικανού προέδρου, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσι.

Ο Τραμπ που… αγρίεψε / Φωτογραφία: Reuters

Η αφορμή που προκάλεσε παγκόσμιο συναγερμό

Η Βόρεια Κορέα κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής προκειμένου να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της, σύμφωνα με τα απόρρητα συμπεράσματαεμπειρογνωμόνων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Αυτή η δυνατότητα σηματοδοτεί τη σημαντική πρόοδο που κατέγραψε η Πιονγκγιάνγκ, η οποία αναδεικνύεται πλέον σε αυτοτελή πυρηνική δύναμη, υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα, στη γνώση της οποίας περιήλθε η απόρρητη έκθεση που ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA) των ΗΠΑ.

Έως σήμερα, το βορειοκορεατικό καθεστώς έχει προχωρήσει στη δοκιμή πολλών ατομικών βομβών και έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία δύο εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, που μπορούν να πλήξουν τις ΗΠΑ, όμως η ικανότητά της να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο παρέμενε υπό αμφισβήτηση.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεωρεί τις πυραυλικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας / Φωτογραφία: Reuters

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ήταν σε γενικές γραμμές πεπεισμένες ότι αν και πέρασαν 10 χρόνια από την πρώτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, τον Οκτώβριο του 2006, η Βόρεια Κορέα χρειαζόταν ακόμη κάποια χρόνια για να πετύχει την σμίκρυνση μιας ατομικής βόμβας, κάτι που αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία.

«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα παρήγαγε πυρηνικά όπλα που μπορούν να εφαρμοστούν σε βαλλιστικούς πυραύλους, περιλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων» είναι το συμπέρασμα της έκθεσης.

Είναι η στιγμή που ο Βορειοκορεάτης ηγέτης φέρεται να πανηγυρίζει την τελευταία χρονικά, επιτυχημένη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως / Φωτογραφία: Reuters

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον Ποστ, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έχει καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται σε μια άλλη επίσημη έκθεση των ΗΠΑ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διαθέτει περίπου 60 ατομικές βόμβες, σημειώνει η Ποστ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι εντούτοις πολλοί ειδικοί κρίνουν ότι αυτός ο αριθμός είναι υπερβολικός.


Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ