Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Πώς έφτασε στην κορυφή η Κατερίνα - Το άλμπουμ της ζωής της

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου όταν έφυγε με αθλητική υποτροφία για το Στάντφορντ δεν ήξερε ότι θα γνώριζε τον άνδρα της ζωής της που θα την έφερνε στην κορυφή του κόσμου

Τον τίτλο της νέας «βασίλισσας» του επί κοντώ φέρει από το βράδυ της Κυριακής - με τη σφραγίδα του Reuters - η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη.

Στο πρόσωπό της το άθλημα αλλά και ο παγκόσμιος στίβος βλέπει πλέον τη διάδοχο της Έλενας Ισινμπάγεβα καθώς η δική μας Κατερίνα έκανε 50.000 οπαδούς στο Λονδίνο να πανηγυρίζουν για το κατόρθωμά της στους ρυθμούς του Ζορμπά όσο εκείνη έκανε τον γύρο του θριάμβου.

Εξάλλου η κυριαρχία της Στεφανίδη στο άθλημα είναι απόλυτη. Μέσα σε 13 μήνες κατέκτησε τέσσερις τίτλους: έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης, στη συνέχεια χρυσή Ολυμπιονίκης, ακολούθησε η πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου και ο κύκλος αυτός κλείνει (;) με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου.

Η ίδια είχε από μικρή δείξει την αποφασιστικότητά της όπως έγραψε και πριν από περίπου ένα χρόνο στο Facebook. «Η ιστορία μου ξεκίνησε στην Αθήνα όπου κέρδισα την αυτοπεποίθησή μου».


Με το χρυσό του Λονδίνου η Στεφανίδη έγινε η μοναδική Ελλήνιδα αθλήτρια που έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο και σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Άλλωστε η Κατερίνα δεν σταματά ποτέ να βάζει στόχους έχοντας πάντα στο πλευρό της τον προπονητή και σύζυγό της από το 2015, Μιτς Κρίερ. Ο επόμενος, που φαντάζει θέμα χρόνου να πετύχει, είναι να ξεπεράσει τα πέντε μέτρα. Και-ποιος ξέρει-μπορεί κάποια στιγμή να απειλήσει και το παγκόσμιο ρεκόρ της Γέλενα Ισινμπάγεβα, το 5,06μ. από τις 28 Αυγούστου του 2009 στη Ζυρίχη.

Ήταν άλλωστε η γνωριμία της με τον Κρίερ που εκτόξευσε την καριέρα της επιβεβαιώνοντας ότι μια καλή προσωπική ζωή μπορεί να απογειώσει και την επαγγελματική, εν προκειμένω την αθλητική καθώς ο γεννημένος στην Αμερική Μιτς είναι και προπονητής της Κατερίνας.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την επιτυχία της στο Λονδίνο η Στεφανίδη χαρακτήρισε τον σύζυγο και προπονητή της ως ιδιοφυΐα. «Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι ο προπονητής μου είναι ιδιοφυΐα. Με προετοιμάζει σωματικά και ψυχολογικά» δήλωσε στην ιστοσελίδα της IAAF η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η αγάπη των δύο, εξάλλου, είναι εμφανής στις φωτογραφίες με τις οποίες κατά καιρούς η Στεφανίδη τροφοδοτεί τα προφίλ της στα social media.











Αυτό που άλλαξε τη ζωή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του Λονδίνου ήταν η αθλητική υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Στάντφορντ από το οποίο αποφοίτησε με πτυχίο νευροψυχιολογίας. Αυτό που δεν γνώριζε η 27χρονη πρωταθλήτρια ήταν ότι σε αυτό το ταξίδι θα γνώριζε τον άνδρα της ζωή της. Ο Κρίερ, που ήταν αθλητής του επί κοντώ, αρχικά συμβούλευε τη Στεφανίδη αλλά γρήγορα πήρε μια θέση στην καρδιά της.

Κατά καιρούς, μάλιστα, επισκέπτονται την Ελλάδα την οποία αγαπούν και οι δύο με τον Μιτς να έχει μυηθεί και στα μυστικά της ελληνικής κουζίνας.







Η Κατερίνα βέβαια δεν είναι μόνο μια αθλήτρια καθώς έχει κατά καιρούς φωτογραφηθεί για περιοδικά δείχνοντας μια άλλη πλευρά του εαυτού της, άγνωστη για τους πολλούς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ