Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Επί της Ουσίας: Που το πάει η Τουρκία - Οι στόχοι της στην Κύπρο

Την τουρκική πολιτική ανέλυσε στην εκπομπή Επί της Ουσίας ο στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην υπουργός εθνικής άμυνας της Ελλάδας Φραγκούλης Φράγκος. Αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις, σε Αιγαίο και Κύπρο και υπογράμμισε την άμεση ανάγκη οριοθέτησης της Ελληνικής ΑΟΖ.

Στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν για Αθήνα και Λευκωσία, με την οριοθέτησης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, αναφέρθηκε ο στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος.
Ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Ελλάδας και πρώην υπηρεσιακός υπουργός άμυνας, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην διαδικτυακή εκπομπή του ΑΝΤ1 iwo Επί της Ουσίας, τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"Πρέπει να ντρέπονται οι έλληνες που δεν έχουν οριοθετήσει την ΑΟΖ γιατί η Κύπρος με 45 χιλιάδες κατοχικά στρατεύματα…".

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από ενδεχόμενη πρόκληση θερμού επεισοδίου από πλευράς Τουρκίας και υπέδειξε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εχθρικές ενέργειες.

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης κυρίως της στρατιωτικής συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

"Να επανέλθουμε στα θέματα των κοινών ασκήσεων να υπάρχει μια πραγματική ανταλλαγή σε θέματα πληροφοριών εκπαίδευσης πολιτιστικών θεμάτων είμαστε ένας ενιαίος λαός έτσι πρέπει να μείνουμε."

Ο στρατηγός Φράγκος, συγγραφέας της μεγάλης έκτασης μελέτης Ποια Τουρκία, Ποίοι Τούρκοι, στην οποία πραγματεύεται την ιστορία της Τουρκίας και την καταγωγή των κατοίκων της, αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί ο Tούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία οδηγεί την Άγκυρα σε απομόνωση σε σχέση ακόμη και με παραδοσιακούς συμμάχους της.

Όπως είπε "Απειλείται με διάλυση γίνεται μια έμμεση αναγνώριση του Κουρδικού κράτους….."

Ο στρατηγός εν αποστρατεία, ο οποίος επίσης είναι διδάκτωρ γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο στράτευμα υπηρέτησε στην ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα ως στρατιωτικός ακόλουθος και ως ακόλουθος ʼμυνας.



Ολόκληρη η συνέντευξη βρίσκεται αναρτημένη στο Ant1 Iwo.
http://www.ant1iwo.com/news/cyprus/article/277148/epi-tis-ousias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ