Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Το νησί με τη θάλασσα που φωσφορίζει

Ατέλειωτες παραλίες με λευκή ψιλή άμμο που τρέχουν πάνω της άγρια άλογα. Αυτήν την σκηνή είναι πολύ πιθανό να τη συναντήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Βιέκες.

Το εξωτικό νησί με πρωτεύουσα την Ισαμπέλ Σεγούντα βρίσκεται στην Καραϊβική και ανήκει στο Πουέρτο Ρίκο. Χρησιμοποιούνταν ως πεδίο δοκιμών από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μέχρι το 2003 όπου μετά από έντονες διαμαρτυρίες αποχώρησε από το νησί.

Το Βιέκες είναι γνωστό για την «φωσφορίζουσα» θάλασσα στον κόλπο Mosquito Bay. Το φαινόμενο που χαρίζει ένα μαγευτικό μπλε χρώμα στη θάλασσα οφείλεται στους μικροοργανισμούς που μετατρέπουν σε φως την εσωτερική τους χημική ενέργεια.

Αξίζει να επισκεφθείτε τον κόλπο Sun Bay σε σχήμα ημισελήνου, που αποτελεί μέρος του εθνικού πάρκου του Πουέρτο Ρίκο. Η απομονωμένη παραλία Playa La Plata βρίσκεται σε ένα κόλπο σε σχήμα μανιταριού, όπου λόγω των ήρεμων νερών της μπορείτε να κάνετε κατάδυση και ψαροντούφεκο.

Την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου οι κάτοικοι διοργανώνουν ένα μεγάλο φεστιβάλ για την πολιούχο του νησιού, την Αγία Κάρμεν που προστατεύει τους ψαράδες και τους ναυτικούς. Μια χορευτική παράσταση κατακλύζει την πλατεία του νησιού με τους χορευτές να είναι στολισμένοι με ρουμπίνια και φτερά.


Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Βιέκες / Πουέρτο Ρίκο

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο ΗΠΑ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,14 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Νέας Υόρκης και Σαν Χουάν είναι 25 ώρες από την Αθήνα και 27 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας, Νέας Υόρκης και Σαν Χουάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ