Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Επιστήμονας ισχυρίζεται ότι «έλυσε» το μυστήριο με το Τρίγωνο των Βερμούδων

Τα πράγματα είναι απλά - Δε φταίνε ούτε οι εξωγήινοι, ούτε τα μαγνητικά πεδία, ούτε η χαμένη Ατλαντίδα

Για πολλούς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερη μυστήρια στην ιστορία της ανθρωπότητας, ενώ πολλοί συνωμοσιολόγοι έχουν αποδώσει τις εξαφανίσεις πλοίων και αεροσκαφών σε υπερφυσικές δραστηριότητες ή σε εξωγήινα όντα.

Η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Βερμούδων, Φλόριντα και Πουέρτο Ρίκο, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Κεντρικού Ατλαντικού Ωκεανού και αποκαλείται «Τρίγωνο του Διαβόλου» ή «Τρίγωνο των Βερμούδων», έχει συνδεθεί εδώ και περίπου 70 χρόνια μ' ένα αστικό μύθο, λόγω του μεγάλου αριθμού εξαφανίσεων πλοίων και αεροσκαφών.

Παρ' όλα αυτά, ένας επιστήμονας ισχυρίζεται πως έχει τη λύση στο μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων ή καλύτερα όπως υποστηρίζει δεν έχει λύσει τίποτα, αφού στην πραγματικότητα δεν υπήρξε, ποτέ, κανέναν μυστήριο.

Ο Karl Kruszelnicki, του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ με ειδίκευση στην επικοινωνία της επιστήμης στους πολίτες, παρουσιάζει μια πολύ απλή εξήγηση που καταρρίπτει όλες τις θεωρίες συνωμοσίας αλλά και τη λανθασμένη αντίληψη, που εδώ και χρόνια αναπαράγεται, ότι κάτι μυστηριώδες συμβαίνει στο μέρος αυτό.

Όπως εξηγεί και σύμφωνα με τον Independent, τα πλοία και τα αεροσκάφη εξαφανίζονται εξαιτίας ανθρώπινων λαθών κατά τον χειρισμό ή λάθος εκτιμήσεων ή άσχημων καιρικών συνθηκών, κάτι δηλαδή που συμβαίνει με τα περισσότερα αεροσκάφη και πλοία που χάνονται ανά τον κόσμο.

Φυσικά η εξαφάνιση των πλοίων ή των αεροσκαφών δεν έχει καμία σχέση με τη χαμένη Ατλαντίδα ή τα μαγνητικά πεδία και του εξωγήινους.

Ο Kruszelnicki αναφέρει ότι η αιτία που ο αριθμός των εξαφανίσεων είναι μεγαλύτερος στην συγκεκριμένη περιοχή οφείλεται στο γεγονός ότι το σημείο εκεί αφορά μία τεράστια έκταση 700.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, την οποία διασχίζει ένας πολύ μεγάλος -και μάλιστα μεγαλύτερος συγκριτικά με άλλες περιοχές- αριθμός πλοίων και αεροσκαφών.

Ο ίδιος υποστηρίζει χαρακτηριστικά:

«Είναι κοντά στον Ισημερινό, κοντά σε ένα πλούσιο μέρος του κόσμου και έτσι κατά συνέπεια η κίνηση είναι μεγάλη».

Μεταξύ άλλων, μάλιστα, πρόσθεσε πως εάν συγκρίνουμε τον συνολικό αριθμό πλοίων και αεροσκαφών που έχουν εξαφανιστεί και τον αριθμό αυτών που «χάθηκαν» διασχίζοντας την συγκεκριμένη περιοχή, θα διαπιστώσουμε πως δεν υπάρχει τίποτε το ασυνήθιστο.

Ο ίδιος καταλήγει:

«Σύμφωνα με τους Lloyd's του Λονδίνου και την Αμερικανική Ακτοφυλακή τα ποσοστά των "εξαφανισμένων" πλοίων και αεροσκαφών είναι ίδια όπως και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ