Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Διάλεξε εύκολα τα κατάλληλα λάστιχα!

Δες τώρα πως κριτήρια όπως οι διαστάσεις και οι συνθήκες χρήσης σε βοηθούν να επιλέξεις τα κατάλληλα ελαστικά για το αυτοκίνητό σου.

Επίλεξε ΜΟΝΟ ελαστικά με τις κατάλληλες διαστάσεις!

Διάβασε καλά το πλευρό του ελαστικού που ήδη έχεις και στο οποίο καταγράφονται οι διαστάσεις του, ώστε να γνωρίζεις αυτές που προτείνονται από τον κατασκευαστή. Στη συνέχεια μπορείς να επιλέξεις τα αντίστοιχα ελαστικά για την αντικατάσταση, ώστε να είσαι βέβαιος για την καταλληλότητά τους.

Προσοχή: Η αλλαγή διάστασης ελαστικών, μπορεί να αυξήσει την επιφάνεια γόμας που είναι σε επαφή με το έδαφος με αποτελέσματα την καλύτερη ανταπόκριση στο τιμόνι και ακριβέστερη οδική συμπεριφορά στις στροφές, όμως οδηγεί και σε πιο «σκληρή» οδήγηση, με επιπτώσεις και στο φρενάρισμα, οπότε για τη δική σου ασφάλεια, καλό θα είναι να ΜΗΝ αλλάξεις τις διαστάσεις του ελαστικού.

Διάλεξε σύμφωνα (και) με τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής!

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου, έρχονται αντιμέτωπα μια διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, από δυνατό άνεμο και βροχή, μέχρι χιόνι και πάγο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ελέγχεις την κατάσταση του αυτοκινήτου και των ελαστικών, τακτικά και ειδικά πριν από ταξίδια. Πρόσεξε για τις φθορές των ελαστικών και αντικατάστησέ τα, με βάση και τις συνθήκες, με χειμερινά ή θερινά ελαστικά.

Σκέψου τις συνθήκες χρήσης του αυτοκινήτου!

Πολλές φορές οι οδηγοί δεν λαμβάνουν υπόψη για την αντικατάσταση των ελαστικών τους, τις συνθήκες χρήσης τους, ακολουθώντας μόνο τους γενικούς κανόνες. Είναι σημαντικό όμως να σημειώσουμε ότι δεν ισχύουν τα ίδια για όλες τις περιπτώσεις. Για παράδειγμα στην πόλη, επειδή χρειάζεται να είσαι σε διπλή επαγρύπνηση στις αστικές περιοχές, θα πρέπει και να επιθεωρείς τα ελαστικά τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Ειδικά κριτήρια για την επιλογή ελαστικών για κυκλοφορία στην πόλη, είναι η απόσταση του φρεναρίσματος, η χιλιομετρική απόδοση, η εξοικονόμηση καυσίμων και η πίεση των ελαστικών.

Αντίστοιχα σε κύριους δρόμους ή αυτοκινητόδρομους, κριτήρια είναι η απόσταση φρεναρίσματος σε υψηλές ταχύτητες, η άνεση και το κράτημα στο δρόμο.


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ