Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

4 tips για την τέλεια κρέπα

Επειδή οι κρέπες αρέσουν σε όλους, επειδή μπορείτε να τις φάτες είτε γλυκές είτε αλμυρές σε όλες τις ώρες της μέρας σας δίνουμε 4 συμβουλές για τις πιο νόστιμες κρέπες. Δοκιμάστε τις στην πράξη και δεν θα χάσετε.
Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!


1. Το παν είναι η σωστή συνταγή
Ό,τι γέμιση και αν προτιμάς σημασία έχει να ξεκινήσεις με μια εξαιρετική βασική συνταγή για κρέπες, όπως αυτή εδώ:


2. Διάλεξε το κατάλληλο τηγάνι

Δε χρειάζεσαι κρεπιέρα για να φτιάξεις τέλειες κρέπες και με ένα τηγάνι κάνεις δουλειά. Για να βγουν οι κρέπες σου τέλειες χρησιμοποίησε αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο όμως δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό. Ένα τηγάνι διαμέτρου περίπου 20εκ. είναι ό,τι πρέπει.


3. Μην ξεχνάς το βούτυρο σε κάθε κρέπα

Για να μην κολλήσουν οι κρέπες αλλά και να μην καίγονται πριν προλάβεις να τις γυρίσεις, ζέστανε το τηγάνι σε μεσαία φωτιά και φρόντισε να βουτυρώνεις ελαφρά το τηγάνι κάθε φορά.


4. Να τη γυρίσω ή όχι;

Για να φτιάξεις τις κρέπες, όπως θα δεις και στη συνταγή, ρίχνεις κάθε φορά λίγο από το μίγμα της κρέπας στο βουτυρωμένο τηγάνι, το απλώνεις ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και όταν ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζεις για να ψηθεί και από την άλλη. Για να μη σηκώνεις συνέχεια την κρέπα για να δεις αν έχει ψηθεί από τη μία πλευρά, θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμη μόλις σχηματιστούν μικροσκοπικές φυσαλίδες στην επιφάνεια.

Σημείωση: Αν δεν έχεις φτιάξει ξανά κρέπες στο σπίτι έχε κατά νου ότι συνήθως η πρώτη κρέπα που φτιάχνεις δεν είναι όπως θα την ήθελες. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, έχεις μίγμα για αρκετές ακόμη που θα βγουν τέλειες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ