Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

"Σε 30 χρόνια από σήμερα οι άνθρωποι θα τρώνε τεχνητό κρέας"!

Ο ιδρυτής της εταιρείας Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε 30 χρόνια από σήμερα οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να σκοτώσουν τα ζώα για να τραφούν με κρέας

Ρίτσαρντ Μπράνσον και Μπιλ Γκέιτς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την παρασκευή τεχνητού κρέατος (in vitro meat) επενδύοντας σε μία start up.

Οι προσπάθειες της εταιρείας Memphis Meats για την παρασκευή του τεχνητού κρέατος, πιθανό υποκατάστατο του κρέατος, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, στοχεύοντας στη μελλοντική χρήση του ως τροφή.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, o ιδρυτής της εταιρείας Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι σε 30 χρόνια από σήμερα οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να σκοτώσουν τα ζώα για να τραφούν με κρέας.

Tο τεχνητό κρέας είναι ένα ζωικό προϊόν που δεν αποτελεί όμως μέρος του σώματος ενός ζώου. Τα κύτταρα λαμβάνονται από ένα ζωντανό ζώο και δημιουργείται ιστός μυών στο εργαστήριο. Τα δορυφορικά αυτά κύτταρα, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, συνεχίζουν να αυξάνονται και παράγουν μύες έξω από το σώμα.

Η εταιρεία όπου επενδύουν οι δύο πάμπλουτοι επιχειρηματίες μαζί με τον Τζακ Γουέλς, πρώην επικεφαλής της General Motors, έχει ήδη συγκεντρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Μemphis Meats, δεν έχει διαθέσει ακόμη εμπορικά το προιόν της, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

H βασική της δραστηριότητα είναι η παραγωγή κρέατος από ζωικά κύτταρα. Η εταιρεία τοποθετεί τα ζωντανά κύτταρα σε δεξαμενές και εκεί αναπτύσσεται το κρέας με τη χρήση οξυγόνου,ζάχαρης και άλλων ουσιών.

Tην ίδια ώρα, επιστήμονες στην Σκανδιναβία και την Ιαπωνία ασχολούνται με εργαστηριακές δοκιμές παραγωγής τεχνητού κρέατος. Σε πιο προχωρημένο στάδιο βρίσκονται Ολλανδοί επιστήμονες από το  Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ οι οποίοι ασχολούνται με την παραγωγή χοιρινού κρέατος από το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ