Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Οριστικό ξεκαθάρισμα στις εισφορές του 2017

«Ξεκαθάρισμα» όλων των εκκρεμοτήτων με μία εκκαθάριση στο τέλος Οκτωβρίου περιλαμβάνει το σχέδιο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να εκκαθαριστούν οι ασφαλιστικές εισφορές που θα πρέπει να πληρώσουν για τη χρήση του 2017 περίπου 1,3 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, καθώς στο υπουργείο περιμένουν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης να συγκεντρώσει πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών για τα κέρδη του 2016 και έτσι να σχηματιστεί μια πιο συνολική εικόνα.

Εφόσον προχωρήσει το σχέδιο που έχουν κατά νου στο υπουργείο Εργασίας, για μία εκκαθάριση, τότε στο τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει:

- Να καταλογιστούν οι επιπλέον εισφορές σε όσους πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά από τις αρχές του χρόνου τα οφειλόμενα του επικουρικού και του εφάπαξ.

- Να καταλογιστούν οι επιπλέον εισφορές για κύρια ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη σε όσους εμφάνισαν αύξηση κερδοφορίας μέσα στο 2016.

- Να βρεθεί τρόπος συμψηφισμού (ή και επιστροφών) των εισφορών για όσους θα εμφανίσουν μείωση κερδών το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ