Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

12 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τα drones

Τα drones, η καλύτερα UAV (Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη) είναι παντού. Μπορείς να τα αγοράσεις στο ίντερνετ, να τα δεις στις βιτρίνες καταστημάτων τεχνολογίας, να δεις μοναδικά εναέρια πλάνα σε τηλεοπτικές εκπομπές, να δεις να πετάνε εκεί που πετάνε και οι μοντελιστές τα δικά τους τηλεκατευθυνόμενα.
Γιατί αυτό ακριβώς είναι τα drones, ένας συνδυασμός τηλεκατευθυνόμενων με κάμερες και μπόλικο λογισμό για να εκτελέσουν εξειδικευμένες λειτουργίες. Εδώ απλά θα σημειώσουμε μερικά πράγματα που ίσως να μην γνωρίζεις και αποτυπώνουν το πόσο έχουν μπει στη ζωή μας.

1.    Η Boeing αναπτύσσει ένα drone που θα μπορεί να παραμείνει στον αέρα για πέντε χρόνια χωρίς να προσγειωθεί. Το drone αυτό θα έχει άνοιγμα φτερών 120 μέτρων. Το λες και νέο είδος δορυφόρου.

2.    Αν το βλέπεις από την επενδυτική σκοπιά, 127 δις Ευρώ είναι η αγορά υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, σύμφωνα με δεδομένα του 2016. Είναι κάτι παραπάνω από μια καλή ευκαιρία.

3.    Μια φυλή ιθαγενών στη Γουιάνα καταγράφει και ενημερώνει την κυβέρνηση για την παράνομη υλοτόμηση με drone και βίντεο που ανεβάζει στο youtube.

4.    Τα drones με κάμερες δεν είναι εντελώς νέα ιδέα. Πριν από αυτά, διάφοροι φωτογράφοι χρησιμοποιούσαν τηλεκατευθυνόμενα και χαρταετούς για τη λήψη εναέριων πλάνων. Η βασική διαφορά είναι ότι δεν υπήρχαν επικοινωνίες από και προς το drone και ήταν πιο δύσκολος ο χειρισμός.

5.    Η Ολλανδική αστυνομία έχει βρει τη λύση για τα παράνομα drones, εκπαιδεύει αετούς για την αναχαίτιση τους.

6.    Η ανακάλυψη της Marilyn Monroe έγινε από έναν φωτογράφο σε εργοστάσιο κατασκευής drone το 1944.

7.    Ο πόλεμος Ιράν – Ιράκ το 1980 ήταν ο πρώτος που χρησιμοποιήθηκαν drones σε πραγματική μάχη. Ο πόλεμος αυτός είχε και μια άλλη, σχετική, πρωτιά, τους βαλλιστικούς πυραύλους.

8.    Τα πρώτα drones με πυραύλους κατασκευάστηκαν για την εξουδετέρωση του Osama Bin Laden και χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορες επιθέσεις με αμφιλεγόμενο ποσοστό επιτυχίας.

9.    Η χώρα με την πιο προηγμένη τεχνογνωσία σε drones είναι το Ισραήλ.

10.    Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Delft κατασκεύασαν ένα drone-διασώστη που μεταφέρει ιατρικό εξοπλισμό, μία κάμερα και ένα ηχείο. Το drone κατευθύνεται στον ασθενή και μέσω της κάμερας και του ηχείου δίνονται ιατρικές συμβουλές από έναν γιατρό.

11.    Η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε drones για την μεταφορά πραγμάτων ήταν μια εταιρεία για την μεταφορά φαρμάκων σε δυσπρόσιτες περιοχές της Αφρικής.

12.    Η εφαρμογή των drones για γεωπληροφορικούς σκοπούς είναι ραγδαία. Τα drones χρησιμοποιούνται για την καταγραφή της βλάστησης, την παραγωγή τοπογραφικών χαρτών live, την απεικόνιση του εδάφους κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ