Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 11 θέσεις πιο κάτω στην διεθνή κατάταξη για τη διαφθορά

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κιλκίς κ.Γιώργος Γεωργαντάς,  για τις δηλώσεις της Υπουργού κυρίας Όλγας Γεροβασίλη για τη διαφθορά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «H Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αντί να επαίρεται, οφείλει να απαντήσει σε ένα ερώτημα: Πως είναι δυνατόν μια χώρα που κάθε χρόνο από το 2012 ανέβαινε θέσεις στην κατάταξη της Διεθνούς Διαφάνειας, κερδίζοντας συνολικά 36 θέσεις (από τη θέση  94 το 2012 στη θέση 58 το 2015), έπεσε 11 ολόκληρες θέσεις  το 2016 (από τη θέση 58 το 2015 στη θέση 69 το 2016).

Σίγουρα πάντως οφείλεται και στο γεγονός - το οποίο άλλωστε επισημαίνει και η Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για το 2016 - ότι σχεδόν 4.500  πειθαρχικές υποθέσεις εκκρεμούν στα αρμόδια συμβούλια.  Υποθέσεις πειθαρχικά ελεγχόμενων εργαζομένων οι οποίοι θα επανέλθουν στις υπηρεσίες τους με το πέρας της διετίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Η Κυβέρνηση άλλωστε, εκτός από τις καθυστερήσεις στις εκκρεμείς υποθέσεις, έφτασε στο σημείο να παύσει ακόμη και τις πειθαρχικές διαδικασίες για αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος του ίδιου του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με το άρθρο 100 του νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες.
   
Τέρμα λοιπόν με τα ψέματα και τις κούφιες - επικοινωνιακές εξαγγελίες της Κυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη Κυβέρνηση που θα την επαναφέρει στο δρόμο της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και που θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Αυτή μπορεί να είναι μόνο μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ