Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

1η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας της κλάσης Tornado

Πρεμιέρα την Πέμπτη με τις πρώτες δύο κούρσες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας της κλάσης Tornado που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Με σύμμαχο τον άνεμο, που ήταν εξαιρετικά ευνοϊκός φτάνοντας μέχρι και τους 12 κόμβους, τα 23 πληρώματα που ρίχτηκαν στη μάχη έδειξαν από την αρχή ότι είναι έτοιμα για να κάνουν ένα συναρπαστικό αγώνα πετώντας κυριολεκτικά με τα σκάφη τους πάνω στα κύματα του Θερμαϊκού κόλπου.

Δύο Ελληνικά πληρώματα βρίσκονται στην κορυφή μετά την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης με τους Ιορδάνη Πασχαλίδη – Πέτρο Κωνσταντινίδη να είναι στην 1η θέση και τους Νίκο Μαύρο - Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο στη 2η. Στην 3η θέση της γενικής το πλήρωμα από την Αυστραλία με τους Brett Burvill – Max Puttman (ήταν 3οι στην πρώτη ιστιοδρομία και 5οι στη δεύτερη).

Για το 50ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά και την δική της παρουσία στον αγώνα μαζί με τον Μιχάλη Παπαδόπουλο μίλησε στο γραφείο τύπου της διοργάνωσης η ιστιοπλόος Μαρία Τσαουσίδου του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

« Κάναμε όλοι πολύ μεγάλη προσπάθεια για την άρτια διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην πόλη μας. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε τέλεια και περιμένουμε να δούμε τις εντυπώσεις που θα έχουν στο τέλος κυρίως οι ξένοι που συμμετέχουν. Πάντως μέχρι στιγμής έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις και μας είπαν ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι. Έχουμε ακόμα πολλά να τους δείξουμε όπως τα διάφορα event που γίνονται παράλληλα με τους αγώνες. Σε ότι αφορά τους αγωνιστικούς μας στόχους με τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, πέρυσι ήμασταν 2οι στο παγκόσμιο και 1οι στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο MIX και φέτος ο στόχος μας είναι η 1η θέση στο παγκόσμιο και όσο πιο ψηλά γίνεγται στο overall να είμαστε δηλαδή μέσα στην οκτάδα. Δυστυχώς μετά τη ζημιά που πάθαμε σήμερα στο σκάφος στη μια κούρσα, ξεκινάμε χωρίς να έχουμε το δικαίωμα να διώξουμε άλλη κούρσα μέχρι το τέλος. Σήμερα ο αγώνας ήταν πολύ καλός και όλα σωστά οργανωμένα».

Για την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου οι ιστιοδρομίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 2 το μεσημέρι πάντα εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες του ανέμου και δεν υπάρξει αναβολή. Από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Tornado δεν λείπουν και τα παράλληλα event που το πλαισιώνουν. Το απόγευμα της Πέμπτης μετά του αγώνες ακολούθησε πάρτι με ψητές σαρδέλες στα κάρβουνα και άφθονη ρετσίνα που οργάνωσαν ο Ντάνης ΠασχαλίΠασχαλίδης με τον Κώστα Τριγκώνη για όλους όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ