Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Η ιστορία του μυστηριώδους ταξιδιώτη από την ανύπαρκτη χώρα του Taured

Ένα από τα πιο περίπλοκα μυστήρια του 20ου αιώνα, δεν περιλάμβανε ιπτάμενους δίσκους, θεωρίες συνωμοσία, εγκληματική ενέργεια ή εξωγήινους. Αν και για το τελευταίο κανείς δεν είναι σίγουρος...

Αυτό λοιπόν το μυστήριο δεν έλαβε χώρα σε κρυφό μέρος αλλά σε ένα αεροδρόμιο. Και μάλιστα ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου, το Haneda του Τόκιο. Μέχρι σήμερα, το αίνιγμα που δημιουργήθηκε εκείνη την ζεστή μέρα του Ιουλίου του 1954, δεν έχει βρει λύση ή απάντηση, και σιγά σιγά τείνει να ξεχαστεί.

Εκείνο το καλοκαίρι, το Τόκιο έβραζε, αρκετά περισσότερο απ’ ότι συνήθως. Βέβαια στο αεροδρόμιο, ήταν μια συνηθισμένη μέρα. Μέχρι που εμφανίστηκε ο επιβάτης μιας πτήσης που έφτασε από την Ευρώπη. Ο επιβάτης ήταν λευκός, καλοντυμένος και γύρω στα 40. Όταν έφτασε στον έλεγχο, είπε στους Ιάπωνες πως ήταν εκεί για δουλειά και πως ήταν το πρώτο ταξίδι που έκανε, ενώ θα ακολουθούσαν άλλα 2. Η βασική του γλώσσα ήταν τα Γαλλικά, αλλά μιλούσε Ιαπωνικά και αρκετές ακόμα γλώσσες. Στο πορτοφόλι του υπήρχαν διάφορα ευρωπαϊκά νομίσματα, που επιβεβαίωναν τα συχνά ταξίδια του για δουλειές.

Το μυστήριο όμως ξεκίνησε λίγο αργότερα. Οι Ιάπωνες τον ρώτησαν από ποια χώρα κατάγεται και εκείνος με περισσή ψυχραιμία, τους απάντησε πως είναι από την χώρα Taured, μια μικρή χώρα μεταξύ της Γαλλίας και της Ισπανίας. Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου του είπαν πως τέτοια χώρα δεν υπάρχει αλλά εκείνο, πάντα ψύχραιμος, τους έδειξε το διαβατήριό του, το οποίο είχε εκδοθεί από την ανύπαρκτη χώρα το Taured και είχε μέχρι και σφραγίδες από τα προηγούμενα ταξίδια του.

Οι Ιάπωνες σκέφτηκαν να ελέγξουν τις πληροφορίες που τους έδωσε. Κάλεσαν στο τηλέφωνο την εταιρεία με την οποία είχε ραντεβού στο Τόκιο, αλλά κανένας δεν τον ήξερε. Πήραν επίσης και το ξενοδοχείο που υποτίθεται πως είχε κλείσει δωμάτιο, αλλά και εκεί δεν τον είχαν ξανακούσει.

Όμως ο μουσάτος τύπος από το Taured παρέμεινε ψύχραιμος και επέμενε στην αρχική του θέση. Οι Ιάπωνες του έδειξαν ένα χάρτη της Ευρώπης. Του επισήμαναν πως ανάμεσα από την Γαλλία και την Ισπανία βρίσκεται η Ανδόρα και τον ρώτησαν αν αυτή εννοούσε και την ονόμαζε αλλιώς. Ο άντρας όμως φανερά ενοχλημένος και νευριασμένος, τους είπε πως η Ανδόρα δεν υπήρχε και ότι εκεί ακριβώς βρίσκεται το Τaured, για πάνω από 1.000 χρόνια.

Ο άντρας έδειχνε σοκαρισμένος, γιατί κανείς δεν τον πίστευε και γιατί νόμιζε πως έχασε την πατρίδα του. Οι τελωνειακοί συνέλαβαν και τον οδήγησαν σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο. Και εκεί που όλοι νόμιζαν πως η ιστορία θα τελειώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, την επόμενη μέρα το μυστήριο έγινε ακόμα χειρότερο.

Ο μοναδικός πολίτης του Taured εξαφανίστηκε από το δωμάτιό του, αν και η πόρτα του φρουρούνταν όλο το βράδυ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα χαρτιά του, είχαν εξαφανιστεί από το δωμάτιο ασφαλείας του αεροδρομίου. Μάταια η αστυνομία και οι άνθρωποι του αεροδρομίου έψαχναν τον μυστηριώδη άντρα. Ήταν σαν να μην συνέβη ποτέ η ιστορία.

Δεν υπήρξε ποτέ επίσημο έγγραφο που να επιβεβαιώνει την ιστορία. Αλλά τι θέλετε να έγραφαν οι αρχές; Ότι ένας άντρας από μια ανύπαρκτη χώρα, τους ξέφυγε κάτω από την μύτη τους; Η ιστορία έχει αναφερθεί σε αρκετά βιβλία, που αναφέρουν παράξενα περιστατικά.

Που είναι το Taured; Μήπως ο άνθρωπος αυτός έκανε πλάκα στους Ιάπωνες; Μήπως αποδεικνύει ότι υπάρχουν παράλληλες διαστάσεις; Ή μήπως αυτή η ιστορία οφείλεται στον ζεστό καιρό του Τόκιο, που έβραζε τον Ιούλιο του 1954; Το αίνιγμα του ανθρώπου από το Taured, ίσως να μην λυθεί ποτέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ