Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Super League: Αμετακίνητη στην μείωση η NOVA

Καμία διάθεση υποχώρησης στο βασικό θέμα των διαπραγματεύσεων με τη Super League -αυτό της μείωσης που έχει προτείνει στις ομάδες- δεν έχει η NOVA.

Και σήμερα ξανά το συνδρομητικό κανάλι παρουσιάστηκε αμετακίνητο στην πρόταση μείωσης 18% στα χρήματα για τη νέα σεζόν.

Από την άλλη, φέρεται να έχει κάνει πίσω σε άλλα θέματα της διαπραγμάτευσης, όπως το να δοθεί στις ομάδες ένα μέρος από τις ρήτρες που είχε παρακρατήσει από πέρυσι. Παρουσιάζεται, δε, να έκανε αποδεκτό το αίτημα των «μεγάλων» ομάδων να μπορεί να διαπραγματευτεί η Super League με άλλον πάροχο έξι μήνες πριν τη λήξη της σύμβασης.

Όπως και να ‘χει, το θέμα της μείωσης παραμένει το μεγάλο «αγκάθι», καθώς στο Δ.Σ. οι «μεγάλοι» ζήτησαν από τους άλλους 12 να περάσει η συγκεκριμένη πρόταση «για φέτος και βλέπουμε», ενώ εκείνοι αντιπρότειναν, όπως δήλωσε ο Γιώργος Σπανός, να βάλουν πλάτη οι μεγάλες ομάδες και να πάρουν πάνω τους τη μείωση.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν φαίνεται πιθανό να περάσει το αίτημα των «μικρών» για αναδιανομή των εσόδων, θεωρείται απίθανο να ψηφίσουν έπειτα τη μείωση των ομάδων. Κι όλα αυτά ενώ δεν υπάρχει λύση ούτε στο θέμα των πλέι οφ: Με γνωστή τη θέση της NOVA να γίνουν και να αναδειχθεί μέσω αυτών και ο πρωταθλητής και την επιθυμία των «μεγάλων», από την άλλη, να μη διεξαχθούν καθόλου.

Σε κάθε περίπτωση νεότερα για όλα τα «καυτά» θέματα αναμένονται από την Παρασκευή και έπειτα, όταν θα έχουν ενημερωθεί σχετικά και οι ιδιοκτήτες του Big-4 και θα συνεχιστεί (στις 15:30) το Δ.Σ. της Super League.

Τη στήριξη των μεγάλων ομάδων, ζητώντας τους να επωμιστούν εκείνοι τη μείωση των εσόδων που απαιτεί η NOVA, προτείνουν οι «12», όπως αυτό εκφράστηκε διά στόματος του προέδρου του Ατρόμητου, Γιώργου Σπανού. Ο εκπρόσωπος των «μικρών» έκανε λόγο για κατανόηση που πρέπει να δείξουν οι μεγάλοι, ξεκαθάρισε ότι οι ίδιοι δεν δέχονται κι άλλη μείωση των εσόδων, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Σπανός:

«Είχαμε πολλές διαπραγματεύσεις με τη NOVA. Μετά από πολλές προτάσεις και από μακρύ διάλογο που είχαμε όλες οι ομάδες, καταλήξαμε να διακόψουμε στο σημερινό ΔΣ μέχρι την Παρασκευή. Έχουμε καταλήξει σε μια μορφή πρότασης που έχουμε υποβάλλει προς τις μεγάλες ομάδες, αλλά δεν ήταν δυνατόν να πάρουμε σήμερα απάντηση. Θεωρώ ότι είναι μια πρόταση εφικτή για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που μας ταλανίζει τόσο καιρό».

Για το περιεχόμενο της πρότασης: «Δεσμεύομαι να μην μπω σε λεπτομέρειες, αλλά στην ουσία έχουμε ζητήσει την κατανόηση των μεγάλων ομάδα που έχουν τη μεγάλη μερίδα των εσόδων, ώστε να βάλουν πλάτη και να μην πέφτουν όλα τα βάρη στους μικρούς».

Για το αν οι μεγάλοι τα βρήκαν με τη NOVA: «Κατ’ αρχάς δεν μπορούσαν να έρθουν σε συμφωνία. Τους είχαμε εξουσιοδοτήσει να μιλήσουν και να βρουν την τελική πρόταση. Ήρθε μια πρόταση από τη NOVA και την εξετάζουμε, ώστε να την υλοποιήσουμε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Για το αν έχουν δεχθεί τη μείωση εσόδων που προτείνει η NOVA: «Όχι, δεν έχουμε δεχθεί τίποτα ακόμα. Δεν έχουμε μπει σε λεπτομέρειες. Η γενική ιδέα αυτού που ζητούν οι 12 είναι τη μείωση των εσόδων που ζητά ο τηλεοπτικός πάροχος, να την επωμιστούν οι μεγάλοι. Μιλάμε ότι αυτό θα ισχύσει για ένα χρόνο».

Για τη μείωση των ομάδων και τα play-off: «Αυτά θα συζητηθούν την Παρασκευή».

Για το αν οι «12» είναι υπέρ της μείωσης των ομάδων: «Όχι, είναι κατά».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να αναβληθεί η πρεμιέρα: «Όχι, όχι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση».

Για το αν η NOVA έχει ως όρο τη μείωση των ομάδων: «Όχι, δεν μας μεταφέρθηκε κάτι τέτοιο. Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων το έθεσαν βέβαια, χωρίς όμως ως θέση της NOVA. Υπήρχαν διαφορετικές απόψεις και θα συζητηθούν την Παρασκευή».

Για την περίπτωση να μην δεχθούν οι μεγάλοι: «Δεν μπορώ να σας πω από τώρα τι θα γίνει. Ελπίζω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Δεν κάναμε κάποια πρόταση που να χαρακτηρίζεται ως υπερβολή. Αν οι μεγάλοι μας θέλουν και θέλουν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, τότε μπορούν να τη δεχθούν».

Για την αναδιάρθρωση και γιατί δεν προχώρησε: «Γιατί πήγαινε πακέτο με την αναδιανομή. Εκεί πρέπει να συμφωνούν και οι 16, αλλά υπήρχαν αντιδράσεις. Είναι σίγουρο ότι δεν προχωρά η αναδιανομή των εσόδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ