Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Σύμπραξη ΣΚΑΙ και Star στις παραγωγές

Μια συνεργασία είναι στα σκαριά. Σύμφωνα με τις typologies.gr υπάρχει σχέδιο κοινής εταιρείας παραγωγής των τηλεοπτικών προγραμμάτων από το Star και το ΣΚΑΪ.

Η νέα εταιρεία θα αναλάβει τις μη ενημερωτικές παραγωγές του Star και του ΣΚΑΪ, με την προοπτική ότι το κανάλι του Φαλήρου θα μετακομίσει στην Κάτω Κηφισιά, στις εγκαταστάσεις της Star Investments.

Η συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο δεν είναι κάτι καινούριο. Στις τηλεπικοινωνίες έχει ήδη γίνει με τη σύμπραξη της Vodafone με τη WIND, μέσω της Victus. Στο Star η προσπάθεια μείωσης του προσωπικού ξεκίνησε με την εθελούσια έξοδο του τεχνικού προσωπικού, η οποία έληξε την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο δεύτερος γύρος περιλαμβάνει απολύσεις. Υπήρξαν πιέσεις για να υπογράψουν την εθελούσια οι εργαζόμενοι ενώ θα ακολουθήσουν απολύσεις.

Εκτιμάται πως στη Νέα Τηλεόραση, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Star, θα εργάζονται περίπου 110 τεχνικοί, σε σύνολο 387 εργαζομένων. Ένα μέρος των εργαζομένων, σύμφωνα με το σχέδιο της διοίκησης, θα πάει στην Green Pixel, η οποία φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί σε κόμβο της παραγωγής, αναλαμβάνοντας επί της ουσίας το σύνολο του προγράμματος των δύο καναλιών, με εξαίρεση τον ενημερωτικό τομέα.

Η εταιρεία αυτή θα ξεκινήσει να λειτουργεί ανταγωνιστικά και προς τις υπόλοιπες του χώρου, που σήμερα καταφέρνουν και επιβιώνουν από την παραγωγή κάποιων σειρών ή ορισμένων εκπομπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ