Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Reuters: Η Αθήνα προσέλαβε αναδόχους για την έκδοση ομολόγου

Η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε την έκδοση, που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, στις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC

Έξι τράπεζες για να διαχειριστούν την έκδοση ομολόγου προσέλαβε τη Ελλάδα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα ανέθεσε την έκδοση, που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, στις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.

Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης παραμένει αβέβαιο αφού η Ελλάδα περιμένει την έγκριση των δανειστών. Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται τρεις ανώνυμες πηγές με γνώση των συζητήσεων «η αναμενόμενη απόπειρα της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων μετά από τρία χρόνια αντιμετώπισε καθυστερήσεις, εν μέρει εξαιτίας ενός ενός ανώτατου ορίου για το ύψος του χρέους της χώρας που όρισε το ΔΝΤ».

«Ακόμη και μετά την αποπληρωμή των ομολόγων από την Ελλάδα, αυτή την εβδομάδα, οι περιορισμοί που προκύπτουν από το "ταβάνι" για το χρέος που έχει ορίσει το ΔΝΤ ίσως να μην επιτρέψουν στη χώρα μια νέα αύξηση του χρέους της που θα προκύψει από μια νέα έκδοση ομολόγων» ανάφερε ένας από τους αξιωματούχους που επικαλείται το Βloomberg.

Μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται για την έκδοση είναι η επέκταση των ωριμάνσεων μέσω δημοπρασίας για τα ομόλογα 3 δισ. ευρώ που λήγουν τον Απρίλιο του 2019 ή μια δημοπρασία ή επαναγορά των λεγόμενων ομολόγων strip, τα οποία δημιουργήθηκαν από την αναδιάρθρωση χρέους το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ