Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Το Mega, το "τρίο" και ο Ιβάν

Τρία από τα μεγαλύτερα ελληνικά «πορτοφόλια» η οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν λάβει μια πρώτη απόφαση να δώσουν τα χέρια για το Mega.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» το πρώτο βήμα θα αποτελέσει η συνεργασία ΣΚΑΪ και STAR. Σύμφωνα με πηγές που έχουν άμεση γνώση των συζητήσεων οι μέτοχοι του ΣΚΑΪ και του STAR σε πρώτη φάση θα ανταλλάξουν το 49% των επιχειρήσεών τους. Δηλαδή ο Αλαφούζος θα πάρει το 49% του STAR και η οικογένεια Βαρδινογιάννη αντίστοιχο ποσοστό του ΣΚΑΪ.

Για να υλοποιηθεί το κοινοπρακτικό σχήμα η πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη θα προσφέρει 10 εκατ. ευρώ και ένα μέρος, πιθανότατα 17,5% από τις μετοχές του Mega.

Στη συνέχεια ανοίγει ο δρόμος για τη συνεργασία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που κατέχει ποσοστό 22,1% στο Mega.

Οι σχεδιασμοί θέλουν τον ΣΚΑΪ μετακομίζει εν μέρει ή εν όλω από το Φάληρο στην Κάτω Κηφισιά, στα γραφεία του STAR. Σε ότι αφορά το Mega στόχος των τριών επιχειρηματιών είναι να αρχίσει να λειτουργεί ακόμη και τον Σεπτέμβριο.


Ιβάν

Εμείς, ως Thessbomb να επισημάνουμε ότι ποσοστό μετοχών του Mega έχει στην κατοχή του και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος εξαγόρασε το 19,63%, από την οικογένεια Μπόμπολα.

Όλα, όμως, δείχνουν ότι οι Αθηναίοι αγνοούν και απομονώνουν τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, αφού διαθέτουν την πλειοψηφία των μετοχών του καναλιού.

Απομένει να δούμε τις κινήσεις του Ιβάν, δηλαδή αν επιθυμεί υπό αυτές τις συνθήκες να συνεχίσει να κατέχει το ποσοστό ή θα το "σπρώξει", αφού μια συνεννόηση με το "τρίο", μοιάζει αδύνατη.

Βεβαία, όταν πρόκειται για επιχειρηματικά συμφέροντα καλό θα είναι να έχουμε στο μυαλό μας το: "ποτέ μην λες, ποτέ..."!

Ο χρόνος θα δείξει τις προθέσεις, αφού οι συμμαχίες έχουν, ήδη, ξεκαθαρίσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ