Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Συγκλονίζει ο Τζίμης Πανούσης: Mόλις με είδε, έβγαλε έναν σιδερολοστό…

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Τζίμης Πανούσης στο Down Town όπου και μιλάει για όλους και για όλα. Στις περιγραφές του βρέθηκε χώρος και για την Αγγελική Νικολούλη!

Πλέον η επανάσταση γίνεται μέσω Facebook. Αλήθεια εσείς έχετε λογαριασμό;

Υπάρχουν τέσσερις πέντε «Πανούσηδες» με ψεύτικα προφίλ που κάνουν τη δουλειά. Ένας είναι και πολύ καλός μάλιστα, τον παρακολουθώ. Εγώ δεν ασχολούμαι μ΄ αυτά γιατί δεν έχω χρόνο. Λαμβάνω 200 – 250 mails καθημερινά. Μου στέλνουν τραγούδια, ποιήματα, απόψεις, θέλω να τα διαβάζω και να απαντάω αλλά όλο αυτό μου παίρνει μια μέρα ολόκληρη.

Πού βρίσκουν το mail σας όλο αυτοί οι άνθρωποι;

Είναι χαρακτηριστικό το mail μου: «mouniall». Δυστυχώς το έβαλα σε μια παράσταση και έτσι έγινε γνωστό και μου στέλνουν όλοι τώρα.

Πώς αποφορτίζεστε από μια δύσκολη μέρα;

Μ΄ αρέσει να βάζω για ύπνο την κόρη μου διηγώντας της κάποιες αυτοσχέδιες, σουρεαλιστικές ιστορίες με πρωταγωνίστρια την ίδια και αν είμαι πολύ κουρασμένος, προτιμώ να της διαβάσω ελληνική μυθολογία. Εκεί μαθαίνω και εγώ πολλά πράγματα. Έχει έναν απίστευτο πλούτο η ελληνική μυθολογία, τον οποίο έχει πάρει η χριστιανική – ιουδαϊκή θρησκεία και τον έχει ξεφτιλίσει. Ακόμη και στην «Ειρήνη» του Αριστοφάνη τώρα, έχουμε ξαφνικά μονοθεϊσμό, τριαδικότητα Θεού και πολλά που έχουν κατακλέψει διάφοροι «Στάλιν» του Χριστιανισμού, όπως ο Παύλος.

Ποιος είναι ο Παύλος;

Ο Απόστολος Παύλος. Ήταν  ο «Στάλιν» του Χριστιανισμού. Το έχω γράψει και σε τραγούδι «δεν θέλω άλλο Στάλιν, ούτε Παύλο, σύντροφο μπράβο, θείο τιμωρό». Αυτή τη δουλειά έκανε. Πήρε τους κοινωνικούς αγώνες κάποιου ανθρώπου και τους έκανε ένα συστημικό μαστίγιο.

Με αυτά που λέτε θα αποκτήσετε και άλλους haters.

Αν σ΄ αγαπούν πολύ, σε μισούν κιόλας. Μαζί πάνε, το ίδιο πράγμα είναι «lovers» και «haters». Δεν έχω φανατικούς haters παρά μόνο κάποιους τρελούς που προσπάθησαν να μου κάνουν κακό.

Με ποιον τρόπο προσπάθησαν να σας κάνουν κακό;

Μια φορά ένας ψυχασθενής με περίμενε έξω από το ραδιόφωνο όταν έκανα εκπομπές στον «Flash». Mόλις με είδε, έβγαλε έναν σιδερολοστό. Ευτυχώς είχαμε τα βινύλια τότε και κρατούσα μια τσάντα γεμάτη την οποία έβαλα μπροστά στο πρόσωπό μου και προστατεύτηκα. Έφυγε και πήγε στον ΣΚΑΪ όπου χτύπησε εκείνη τη μέρα, τον Κώστα Χαρδαβέλλα. Τον πέτυχε δυστυχώς με τον λοστό από πίσω, την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο και του έκανε ζημιά. Έψαξα την ιστορία του: ως σχιζοφρενής ήταν αριστούχος χημικός στο Πολυτεχνείο. Ένα βράδυ έβλεπαν όλοι μαζί στο καφενείο του χωριού του τηλεόραση και η κοπέλα που του άρεσε, είπε «πόσο συμπαθώ τον κύριο Χαρδαβέλλα» και έτσι πήγε να τον σκοτώσει.

Εσάς γιατί επιχείρησε να σας σκοτώσει;

Είδε έναν δίσκο μου που ήμουν ντυμένος μπαλαρίνα και μιλούσα για τους ομοφυλόφιλους και πίστεψε ότι απευθυνόμουν σ΄ αυτόν. Άκου τώρα για ποιον λόγο ήθελε να με σκοτώσει. Όπως και το καλύτερο κομπλιμέντο που έχω ακούσει ήταν από μια κυρία που μου είπε στον δρόμο: «μ΄ αρέσετε κύριε Πανούση πάρα πολύ. Εσείς και η κυρία Νικολούλη». Πες μου τι κοινό έχω εγώ με τη Νικολούλη, εκτός απ΄ το ότι είμαστε και οι δύο Υδροχόοι και έχουμε γενέθλια την ίδια μέρα: 12 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ