Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

H σπιτική πίτσα του Σάκη Ρουβά που λάτρεψε το Instagram

Εδώ και χρόνια ζηλεύαμε την Κάτια Ζυγούλη που κάθε μέρα έχει την τύχη να ξυπνά και να αντικρίζει δίπλα της το λαμπερό αυτό χαμόγελο και τα καταγάλανα μάτια του γνωστού pop star.
Ποιος να φανταζόταν όμως ότι ο Ρουβάς θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο ποθητός από τον γυναικείο πληθυσμό; Ναι, το αγόρι εκτός από το να τραγουδάει και να χορεύει, ξέρει και να μαγειρεύει!



Ειδικά όταν μάθαμε ότι η σπεσιαλιτέ του είναι η πίτσα, εμείς και άλλοι 135.000 θαυμαστές του τραγουδιστή, που είδαν το βίντεο της παρασκευής της στο Instagram, τον ερωτευθήκαμε ακόμη παραπάνω. O παρουσιαστής του X Factor εμφανίζεται να φτιάχνει τη σάλτσα ντομάτας και να “συναρμολογεί” την πίτσα προσθέτωντας τυρί και μπέικον και τελικά να την ψήνει στο γκριλ έξω στον κήπο του. Αχ Κάτια, το καλύτερο παιδί πήρες!



Επειδή εμείς όμως δεν είμαστε τόσο τυχερές για να έχουμε έναν άντρα σαν τον Ρουβά, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη δική μας πίτσα εμπνεόμενοι από τη δική του, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.

Υλικά
  • Για τη ζύμη:
  • 1 κυβάκι μαγιά νωπή (25γρ.)
  • 350ml νερό χλιαρό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 500γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • βασιλικός
  • αλάτι

Για την πίτσα:
  • 200γρ. μοτσαρέλα για πίτσα
  • 8 φέτες μπέικον
  • μισή πράσινη πιπεριά
  • φυλλαράκια βασιλικού ή ρίγανης για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Ανάβετε το φούρνο στο πιο δυνατό και αφήνετε μέσα την ειδική πέτρα για πίτσα να κάψει, για περίπου μισή ώρα.

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μαγιά, το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το χέρι σας μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μόλις διαλυθεί προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να πάρει σχήμα η ζύμη.

Μεταφέρετε τη ζύμη στον πάγκο σας και τη ζυμώνετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Την κάνετε μπαλίτσα, τη μεταφέρετε πίσω στο μπολ, σκεπάζετε με μια νωπή πετσέτα ή με μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη την ντομάτα κονκασέ μαζί με το σκόρδο και το βασιλικό και τη βάζετε σε ένα φαρδύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζετε σε δύο μπαλίτσες και με το χέρι ή τον πλάστη την ανοίγετε σε δύο πίτσες. Με ένα κουτάλι απλώνετε τη σάλτσα στην επιφάνεια της ζύμης, σε λεπτή στρώση. Προσθέτετε ένα παχύ στρώμα μοτσαρέλα, το μπέικον και τις πιπεριές και ψήνετε τις πίτσες μία – μία πάνω στην πλάκα για 8 με 10 λεπτά.

Μόλις ψηθεί η πίτσα τη σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.


olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ