Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Η απίστευτη ιστορία του μοντέλου από το Σουδάν που βίωσε το bullying

Η Nyadak (Duckie) Thot είναι σουδανικής καταγωγής Αυστραλέζα. Κανείς δεν θα σας κατηγορήσει αν σκεφτείτε ότι είναι μια Μπάρμπι σε φυσικό μέγεθος. Η Duckie Thot είναι, σήμερα, επιτυχημένο μοντέλο.
Ο δρόμος, όμως, προς την επιτυχία δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.  Στον κόσμο της big business - και ο κόσμος της μόδας είναι κόσμος της big business - το bullying, ειδικά όσον αφορά την εμφάνιση, μπορεί να είναι καταστροφικό.  Πριν λίγα χρόνια, η Duckie ήταν επιλαχούσα στον διαγωνισμό για το Next Top Model 2013, στην πατρίδα της.

Λόγω των φυσικών μαλλιών της, του σκούρου δέρματός της και του γεγονότος ότι ήταν μικροκαμωμένη, η Duckie έγινε στόχος άγριου cyberbullying. Ακόμη, και η Ουίνι Χάρλοου, που είχε διεκδικήσει τον τίτλο του Top Model στις ΗΠΑ, την αποκάλεσε «κουνουπίδι».  Το χτύπημα ήταν βαρύ. Η Duckie σταμάτησε το μόντελινγκ.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2016, σε μια όλο συναίσθημα συνέντευξη που έδωσε στο «Teen Vogue», είπε: «Ως δεκαεφτάχρονο κορίτσι, δέχθηκα κάποια χτυπήματα. Κι ήταν δύσκολο να καταλάβω το γιατί».  Η τύχη την έφερε να γνωρίσει τη Σάρλοτ Ντόσον, κριτή στον διαγωνισμό Top Model και θύμα η ίδια cyberbullying στο παρελθόν.

Η Ντόσον έγινε η μέντοράς της, τη στήριξε, την ενθάρρυνε, και η Duckie βρήκε μέσα της το κουράγιο για να συνεχίσει στη βιομηχανία της μόδας.  Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, η Σάρλοτ Ντόσον αυτοκτόνησε, αλλά τα λόγια της είναι η κινητήρια δύναμη της 21χρονης, πλέον, Duckie. Την οποία λατρεύουν οι 300.000 θαυμαστές της στον λογαριασμό που έχει στο Instagram. Και οι οποίοι τρυφερά την αποκαλούν «Μπάρμπι».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ