Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Bloomberg: 140 μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα

Δύσκολες μέρες βλέπει το Bloomberg για την Ελλάδα. «Οι δύσκολες στιγμές δεν έχουν τελειώσει ακόμη», υπογραμμίζει κάνοντας ειδική αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που καλείται να υλοποιήσει από εδώ και πέρα η ελληνική κυβέρνηση.

Αρχικά, αναφέρεται στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές την προηγούμενη εβδομάδα, ένα γεγονός που ήρθε για να ενισχύσει μεν, την ψυχολογία των επενδυτών, ωστόσο, αυτό «δεν αποδεικνύει ότι η χώρα έχει βγει από το επικίνδυνο κάδρο», όπως γράφει χαρακτηριστικά.

«Οι απαιτήσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα απειλούν να καταστήσουν εκρηκτική την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα, καθώς το κόστος της οικονομικής κρίσης είναι δυσβάσταχτο για πολίτες και επιχειρήσεις»,επισημαίνεται.

Οι εκταμιεύσεις των επόμενων δόσεων, όπως τονίζει το Bloomberg, εξαρτώνται πλέον από την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

«Δεκάδες από τα 140 προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν βρίσκονται ακόμη στο στάδιο εφαρμογής», σημειώνεται, «ώστε η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στα εναπομείναντα 26,9 δισ. ευρώ του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ