Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Γιατί οι Αμερικανοί κάνουν λιγότερο σεξ;

Τι συμβαίνει στη χώρα του Ντόναλντ Τραμπ; - Έρευνα θέλει oι ενήλικες Αμερικανοί  να κάνουν λιγότερο σεξ από ότι πριν από 20 χρόνια

Γιατί οι Αμερικανοί κάνουν λιγότερο σεξ; Τι συμβαίνει; Για ποιο λόγο δεν επιδίδονται τόσο συχνά σε ερωτικά παιχνίδια; Μήπως για την τάση αυτή ευθύνονται οι οικονομικές τους υποχρεώσεις ή μήπως ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος;

Eιδικοί σε θέματα σχέσεων και σεξοθεραπευτές παραθέτουν την δική τους εκδοχή αναλύοντας τους λόγους του φαινομένου στη χώρα του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει το CNN, oι ενήλικες Αμερικανοί κάνουν λιγότερο σεξ από ότι πριν από 20 χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στα Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, είχαν εννέα σεξουαλικές επαφές λιγότερες το χρόνο στις αρχές του 2010 από ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Φταίνε οι πολλές ώρες εργασίας ή μήπως η αυξημένη χρήση της πορνογραφίας;


Το γονεικό σύνδρομο

 Μία εξήγηση είναι ότι,δημιουργώντας οικογένεια έρχεται και η βαρεμάρα στα σεντόνια...Τις περισσότερες φορές έχουμε τόσα πολλά στο κεφάλι μας που, και μόνο με τη σκέψη του σεξ, αρχίζουμε το χασμουρητό.

Το γεγονός ότι κάνουμε οικογένεια πλέον σε μεγαλύτερη ηλικία, παίζει κι αυτό το ρόλο του.Η κούραση, για παράδειγμα είναι μεγαλύτερη στα ζευγάρια που αποκτούν απογόνους στην ηλικία των 45 ετών απ΄αυτή που νιώθουν τα 30χρονα ζευγάρια.
   
 
Το πλεονέκτημα του γάμου γίνεται μειονέκτημα

"Οι γονείς ασχολούνται πλέον πιο ενεργά με τα παιδιά τους: τα συνοδεύουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες", επισημαίνει η Aμάντα Πασιούτσο, οικογενειακή σύμβουλος.
 "Παλαιότερα, τα παιδιά είχαν περισσότερη ελευθερία- παιχνίδι επί ώρες σε αλάνες- και λιγότερο οργανωμένες δραστηριότητες, πράγμα που σημαίνει περισσότερος ελεύθερος χρόνος για τους γονείς", προσθέτει.

"Δεν γνωρίζουμε αν πράγματι το πλεονέκτημα του γάμου είναι τώρα ένα μειονέκτημα", δηλώνει από την πλευρά του η Ντέμπι Χέρμπενικ, πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Παιδοψυχολόγων, Συμβούλων και Θεραπευτών.


Το σύνδρομο Tinder- εφαρμογή εύρεσης συντρόφου

Για τα ζευγάρια που είναι πιστά στο σύντροφό τους, η τεχνολογία μπορεί να φέρει το... διαζύγιο καθώς μπορεί να αποσπάσει την προσοχή τους από το ταίρι τους.

"Είτε πρόκειται για δείπνο είτε για να κάνουν βόλτα το σκυλί τους, όλο και περισσότερα ζευγάρια  κοιτάζουν συνεχώς το κινητό τους τηλέφωνο ενώ είναι με τον σύντροφό τους", επισημαίνει ο Μάρτι Κλάιν, συγγραφέας και σεξοθεραπευτής. "Αυτή η μειωμένη συνομιλία και η μειωμένη προσοχή για τον σύντροφο δεν μπορεί να είναι καλή, καθώς μειώνει το συναίσθημα",προσθέτει.
 
"Πολλά ζευγάρια κάνουν σεξ ενώ το... μάτι τους είναι στραμμένο στο κινητό τους", υποστηρίζει η ψυχοθεραπεύτρια Ντέμπορα Φοξ."
 
Τα απολαυστικά βίντεο στο You Tube σε συνδυασμό με τη ρουτίνα των ζευγαριών σε μακροχρόνιες σχέσεις  μπορεί επίσης να μειώσουν αισθητά την όρεξη για σεξ.

"Στην εποχή του Tinder, οι άνθρωποι έχουν περισσότερους κυβερνοεραστές "cybersex"", υποστηρίζει η Αμάντα Πασιούτσο.
"Το Sexting και η αποστολή ελκυστικών φωτογραφιών γίνεται ανεξέλεγκτα", τονίζει.
 
Η Γαλλίδα Λ. Στον, κλινική ψυχολόγος, εξηγεί από την πλευρά της:

"Μιλώντας με νέες γυναίκες και άνδρες, φαίνεται πως τα social media τα χρησιμοποιούν,ως ένα βαθμό για να επιβεβαιωθούν οι ίδιοι.Κυρίως οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές όταν είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή όταν βαριούνται.Χρησιμοποιούν επίσης το κυβερνοσέξ ως υποκατάστατο του πραγματικού σεξ με στόχο να εξερευνήσουν τη δική τους σεξουαλικότητα, τι μπορεί να τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει, όλα όμως έχοντας την ασφάλεια του δικού τους περιβάλλοντος".
 
Η τάση αυτή οδηγεί στο να αυνανίζονται οι άνθρωποι περισσότερο, επισημαίνει η ίδια.
 
"Νομίζω ότι οι νεαροί εργένηδες έχουν λιγότερες σεξουαλικές σχέσεις. Μπορούν επίσης να είναι πιο επιλεκτικοί", υπογραμμίζει ο Χόλι Ρίτσμοντ, σεξοθεραπευτής .
       
Για τον Τζ. Χέρμπενικ,αναπληρωτή καθηγητή στο "Indiana University School of Public Health, "εμείς μπορεί να κάνουμε λιγότερο σεξ, αλλά θα έλεγα ότι κάνουμε καλύτερο σεξ...
 
"Ως πιστοποιημένος σεξοθεραπευτής ανησυχώ περισσότερο με το είδος του σεξ - αν δηλαδή είναι έντονο από συναισθηματικής, πνευματικής και σωματικής πλευράς απ' ότι για τις φορές που κάνουμε την εβδομάδα", επισημαίνει ο Πασιούτσο.
Γυναικεία χειραφέτηση

Οι Αμερικανοί κάνουν επίσης λιγότερο σεξ εξαιτίας της... γυναικείας χειραφέτησης.

Οι εκπρόσωποι του "ωραίου φύλου" εισέβαλαν δυναμικά στο χώρο εργασίας περιορίζοντας τον ελεύθερο χρόνο τους για σεξ.

Μία εργαζόμενη γυναίκα τρέχει και δεν φτάνει:Ξυπνάει με τα κοκόρια και πρέπει να τα προλάβει όλα:οικογένεια και δουλειά βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την σεξουαλική ικανοποίηση.

"Στην πραγματικότητα, το γεγονός ότι κάνουμε λιγότερο σεξ μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της γυναικείας χειραφέτησης", εξηγεί η ψυχολόγος Μάρτζι Νίκολς.

Σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, οι γυναίκες μπορεί να θεωρούν το σεξ λιγότερο ως συζυγικό καθήκον και περισσότερο ως προσωπική επιλογή.

"Είναι λογικό οι γυναίκες στις σχέσεις να λένε πιο πολλά "όχι" σε αντίθεση με τη γενιά της μητέρας μου", προσθέτει η Αμερικανίδα ψυχολόγος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ