Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ: ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Εικόνες και ήχοι ξεχωριστών εμπειριών
Το πρώτο μέρος ενός από τα πιο πετυχημένα Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών των τελευταίων χρόνων ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι μεγάλες διοργανώσεις στην Κεντρική Σκηνή, η δροσιά και τα όμορφα βράδια στη Μικρή Σκηνή, αλλά και οι ιδιαίτερες γεύσεις που περίμεναν τους θεατές χάρη στους συνεργάτες του Φεστιβάλ (Λάδι & Ρίγανη, Bar Testament, Evora, Brothers in Low, Hot Dog King) και τη χορηγία της ζυθοποιίας ΕΖΑ, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο παζλ ξεχωριστών εικόνων και ήχων.

Στην Κεντρική Σκηνή, η οποία μερικές φορές ήταν ασφυκτικά γεμάτη, απολαύσαμε τους όλο ενέργεια και ζωντάνια Monoplhonics (10/7), το διονυσιακό οίστρο του Goran Bregovic και της παρέας του (12/7), αλλά και το υπέροχα δημιουργικό πάρτι των Postmodern Jukebox Orchestra (29/6).

Φυσικά δεν έλειψαν οι μοναδικές στιγμές που πρόσφεραν σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες: Μάριος Φραγκούλης (17/7), Μίλτος Πασχαλίδης (16/6), Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης (21/6), Παντελής Θαλασσινός & Βασίλης Σκουλάς (23/6), Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Οδυσσέας Ιωάννου, Ρίτα Αντωνοπούλου (9/6).

Ξεχωριστές βραδιές απόλαυσαν όσες και όσοι βρέθηκαν στην προβολή του «Χρυσοθήρα» με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από την Κ.Ο.Θ. (28/6), αλλά και στο συναυλιακό «Ερωτόκριτο» του Δημήτρη Μαραμή (3/7).

Η μεγάλη αποκάλυψη, ωστόσο, του φετινού Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ήταν η υπέροχη Μικρή Σκηνή! Πάνω στην υπέροχη βεράντα της Μονής με όμορφη ατμόσφαιρα παρέας, αλλά και με απρόβλεπτες συνευρέσεις, η Μικρή Σκηνή του Ιουλίου ήταν πάντα γεμάτη τόσο από θεατές, όσο και από την ιδιαίτερη ενέργεια όσων έπαιξαν σ’ αυτή.

Opera Chaotique, Σταματία Μολλούδη, Fortissimo (6/7), Λουδοβίκος των Ανωγείων (11/7), Γιώργος Καζαντζής & Γιώργος Ανδρέου (13/7), Δημήτρης Μυστακίδης (14/7), Χειμερινοί Κολυμβητές (18/7), Γεωργία Νταγάκη & Σταύρος Σιόλας (24/7), Μαρία Παπαγεωργίου (26/7) και για το τέλος μια υπέροχη Milonga με τους Locos de Atar (27/7) χάρισαν υπέροχες και ατμοσφαιρικές στιγμές…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ