Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Εύκολη καλοκαιρινή πίτσα

Για σήμερα σας προτείνουμε μια εύκολη σπιτική καλοκαιρινή πίτσα

Υλικά

για τη ζύμη*
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/4 φλ. του τσαγιού λάδι
  • 1/4 φλ. του τσαγιού γάλα
  • περίπου 1 ποτήρι νερό χλιαρό νερό
  • αλάτι
* Μπορείς να αγοράσεις και έτοιμες βάσεις πίτσας


για τη σάλτσα
  • 500 γρ ντομάτες χωρίς φλούδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1/4 φλ. του τσαγιού λάδι
  • 1 κ.σ πελτές ντομάτας
  • βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι

για την επικάλυψη
  • ρόκα
  • φρέσκιες ντομάτες
  • φέτα
  • ρίγανη

Εκτέλεση
Ξεκινήστε από τη ζύμη. Βάλτε όλα τα υλικά μαζί εκτός του νερού και ανακατέψτε με το χέρι σας. Μόλις το μείγμα σας ομοιογενοποιηθεί λίγο, προσθέστε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και συνεχίστε το ζύμωμα. Όταν η ζύμη σας είναι έτοιμη αφήστε την για περίπου ένα τέταρτο σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει.
Σε αυτό το διάστημα μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα σας. Βάλτε λίγο λάδι σε μία κατσαρόλα, και τσιγαρίστε πρώτα το σκόρδο. Έπειτα ρίξτε τις ντομάτες χωρίς φλούδα και αφήστε τις για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήστε την να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει!
Πάρτε πάλι τη ζύμη σας και ανοίξτε την στο μέγεθος του ταψιού σας. Απλώστε τη σάλτσα σας και έπειτα προσθέστε απο πάνω τα υλικά όπως και σε όποια ποσότητα τα θέλετε! Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, βάλτε πρώτα τη ρόκα, έπειτα τη φρέσκια ντομάτα και στη συνέχεια τη φέτα και τη ρίγανη.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά και η πεντανόστιμη καλοκαιρινή σας πίτσα θα είναι έτοιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ