Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Χάρτες: Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές χώρες όπου κινδυνεύετε περισσότερο από... καρχαρίες

Η πρόσφατη επίθεση ενός μεγάλου καρχαρία στα ανοιχτά της Μαγιόρκας και ο τραυματισμός ενός λουόμενου είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει πανικός ανάμεσα στους τουρίστες της περιοχής.
Οι Αρχές έδωσαν εντολή σε όσους κολυμπούσαν στην παραλία της Κολόνια ντε Σαντ Τζορντί να βγουν αμέσως από το νερό όταν εθεάθη ο μεγάλος καρχαρίας, ωστόσο ο θηρευτής των θαλασσών πρόλαβε να τραυματίσει ένα άτομο, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Το γεγονός ότι πρόκειται για την τρίτη εμφάνιση καρχαρία στα νερά της Μαγιόρκας μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, έχει πυροδοτήσει τους φόβους των ταξιδιωτών που σκόπευαν να επισκεφθούν την περιοχή. Αρκετοί μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους, παρότι βρισκόμαστε σε περίοδο αιχμής, πράγμα που σημαίνει ότι δύσκολα θα βρουν κάτι άλλο την τελευταία στιγμή.

Παρότι ο πανικός αυτός είναι σε μεγάλο βαθμό αβάσιμος, καθώς οι επιθέσεις καρχαριών στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά σπάνιες, πολλοί τουρίστες διερωτώνται τώρα ποια είναι τα ασφαλέστερα μέρη - από άποψη καρχαριών - στην Ευρώπη, προκειμένου να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

Αν είστε από αυτούς που τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι ένας καρχαρίας μπορεί να βρίσκεται ακόμα και σε ακτίνα πολλών χλμ από το σημείο όπου κάνουν βουτιές, ίσως βρείτε τον ακόλουθο χάρτη που δημοσιεύει η Sun χρήσιμο.

Με βάση τα στοιχεία του site, από το 1900 έχουν καταγραφεί πάνω από 200 επιθέσεις καρχαριών σε ανθρώπους στη Μεσόγειο και πάνω από 50 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.Τα τελευταία 120 χρόνια, οι περισσότερες καταγεγραμμένες επιθέσεις έχουν λάβει χώρα στην Ιταλία, όπου 50 άτομα έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με καρχαρίες.

Δεύτερο στη λίστα βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, με 38 επιθέσεις και ακολουθεί η Ισπανία με 35. Στην χώρα μας στο ίδιο διάστημα έχουν λάβει χώρα 24 επιθέσεις.

Με βάση τον χάρτη, η κατάταξη των θανάτων είναι αρκετά διαφορετική. Πρώτη στη λίστα εμφανίζεται η χώρα μας, όπου έχουν καταγραφεί 13 θάνατοι. Δεύτερη είναι η Κροατία, όπου έχουν καταγραφεί 12 συνολικά θάνατοι, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων πιστεύεται ότι προκλήθηκε από έναν και μόνο μεγάλο λευκό που τρομοκρατούσε ντόπιους και τουρίστες το 1974.

Δείτε παρακάτω τον αντίστοιχο χάρτη για άλλες περιοχές του κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ