Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Πτώση αεροσκάφους στη Λάρισα: Η αγάπη τους για τα αεροπλάνα τους σκότωσε

Θρήνος για τους δύο νεκρούς επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους που κατέπεσε στην Λάρισα.

Η τραγωδία με το μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατέπεσε το βράδυ της Τετάρτης σε αγροτική περιοχή μεταξύ Δένδρων και Πλατανουλίων, έξω από τη Λάρισα, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο επιβαίνοντες.

Τo μονοκινητήριο αεροσκάφος συνετρίβη πριν προλάβει να προσγειωθεί στο μικρό αεροδρόμιο της Τερψιθέας, όπου βρίσκεται η αερολέσχη.

Στο αεροσκάφος επέβαινε δύο φίλοι, ο ιδιοκτήτης του, Διονύσης Τσεκούρας, 43 ετών, γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εμπορίας και διανομής μάρκας καφέ.

Ο δεύτερος νεκρός είναι ο 37χρονος Νίκος Γρηγορίου, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος υπηρετούσε στην 120 Πτέρυγα Μάχης της Καλαμάτας, ως εκπαιδευτής.

Το αγαπημένο χόμπι «σκότωσε» τον 43 επιχειρηματία

Η μεγάλη του αγάπη, οι πτήσεις, στάθηκε μοιραία για τον Διονύση Τσεκούρα που έχασε τη ζωή του μαζί με τον 37χρονο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας Νίκο Γρηγορίου, όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην περιοχή των Πλατανουλίων, 15 χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα.

Ο Διονύσης Τσεκούρας, μεγαλωμένος στην Αμφιλοχία, είχε καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του "αυτοκρατορία" στο χώρο του καφέ στην περιοχή, αφού ήταν ο γενικός αντιπρόσωπος της εταιρείας Illy στην Θεσσαλία.

Αρκετά γνωστός στη Λάρισα, παντρεμένος με τη σύζυγό του Ελένη και πατέρας δύο παιδιών, αφιέρωνε τον ελεύθερο χρόνο του στη μεγάλη του αγάπη: στους αιθέρες.

Πετούσε με κάθε ευκαιρία που του δίνονταν, ενώ όπως εξηγούσαν στο onlarissa.gr φίλοι του, "ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη του για τα αεροπλάνα, που αν μπορούσε να μας πετάξει όλους μαζί, θα το είχε κάνει".

Ο προσωπικός λογαριασμός του στο facebook εξάλλου, ήταν γεμάτος από φωτογραφίες με αεροσκάφη, σε κάποιες από τις οποίες πρωταγωνιστούσε και ο ίδιος.

Το μοιραίο μονοκινητήριο μάλιστα, ήταν κατά τις ίδιες πληροφορίες ιδιοκτησίας του άτυχου 43χρονου.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία μία ώρα νωρίτερα.





Ποιος ήταν ο επισμηναγός που πενθεί η Πολεμική Αεροπορία

Πένθος στην Πολεμική Αεροπορία από τον αδόκητο χαμό του συναδέλφου τους χθες στο αεροπορικό ατύχημα στην Λάρισα.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο 34χρονος επισμηναγός Νίκος Γρηγορίου πέταξε για το τελευταίο ταξίδι με συνοδοιπόρο τον φίλου του 43χρονο Διονύση Τσεκούρα, επιχειρηματία στην Λάρισα.

Οι δυο φίλοι βρέθηκαν να πετούν μαζί, όπως και άλλες φορές, αφού ήταν μέλη της αερολέσχης Λάρισας και πετούσαν και οι δυο με υπερελαφρά αεροσκάφη TL-20.

Ο 34χρονος πιλότος ως εκπαιδευτής, ενώ και ο 43χρονος επιχειρηματίας είχε πάνω από 100 ώρες πτήσης.

Ο Νίκος Γρηγορίου μεγάλωσε στην Αμφιλοχία και μπήκε στην Σχολή Ικάρων. Πετούσε με αεροσκάφη “Φάντομ” και υπηρετούσε στην 348 Μοίρα.

Όταν η Μοίρα έκλεισε φέτος το καλοκαίρι, μετατέθηκε για την 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, όπου παρουσιάστηκε και στη συνέχεια έλαβε άδεια.

Οι σοροί τους εντοπίστηκαν τα ξημερώματα δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε στην περιοχή Δένδρα.

Τραγική λεπτομέρεια: Η σύντροφος στη ζωή του 34χρονου πιλότου έμαθε για την απώλεια όταν το 251 ΓΝΑ στο οποίο εργάζεται, τέθηκε σε επιφυλακή για να υποδεχθεί πιθανό τραυματία ή νεκρό από την πτώση του αεροπλάνου.

Δείτε τον αείμνηστο Νίκο Γρηγορίου σε φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει ο ίδιος στο Facebook.







Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την τραγωδία στη Λάρισα

Τα στοιχεία των δύο νεκρών επιβατών του αεροσκάφους που κατέπεσε στη Λάρισα δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική: "νεκροί ανασύρθηκαν ο Γ.Ν. του Ε. 34 ετών και ο Τ.Δ. του Π. 43 ετών, από υπερελαφρό αεροσκάφος, που κατέπεσε στην περιοχή του Αρχαιολογικού χώρου Άργισσα, πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Δέντρων, στο δήμο Τυρνάβου, του νομού Λάρισας.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας στις 21:40 χθες και άμεσα κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δέκα οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν τους δύο επιβαίνοντες".


onlarissa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ