Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Παϊδάκια χοιρινά, λεμονάτα, με πατάτες

Καταπληκτικό πιάτο, απαιτεί να βρείτε χοιρινά παϊδάκια με μέτριο λίπος. Μην πάρετε μπριζόλες, δεν μαλακώνουν εύκολα.

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
  • 20 πατατούλες baby ή κανονικές, κομμένες κυδωνάτες
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1,5 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 2 κλαδιά θυμάρι
  • Χυμό 1,5 λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόψτε τις πατάτες και ψιλοκόψτε σε λωρίδες το κρεμμύδι
Ρίξτε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ροδίστε το κρεμμύδι, να ασπρίσει
Βγάλτε το κρεμμύδι σε πιάτο, αφήστε στην άκρη
Μέσα στο ίδιο ελαιόλαδο ροδίστε καλά το χοιρινό, σε μέτρια φωτιά, για 5-7 λεπτά
Ρίξτε το κρασί και αφήστε να πάρει αρώματα και να εξατμιστεί
Προσθέστε τα αρωματικά, δάφνη και θυμάρι, προσθέστε και το κρεμμύδι, ανακατέψτε καλά
Ρίξτε τις πατατούλες, αφήστε 3-4 λεπτά να πάρουν αρώματα, προσθέστε 1,5 ποτηράκι νερό (αν θέλετε αναμείξτε το με ζωμό λαχανικών), αλάτι, πιπέρι και αφήστε να σιγοβράσει, για 50 λεπτά
15 λεπτά πριν το τέλος ρίξτε στην κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ