Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Προς Δήμαρχο Καλαμαριάς: «Τι ακριβώς συνέβη Δήμαρχε και δε θέλεις να μαθευτεί;»

Αντι της απόκρυψης και της συσκότισης προκρίνουμε σταθερά την πλήρη ενημέρωση, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία.

Δεν υπηρετεί τη διαφάνεια, ούτε την υποχρέωση της ενημέρωσης και της απόδοσης λογοδοσίας η συνεχιζόμενη  άρνηση εκ μέρους του Δημάρχου  Καλαμαριάς παροχής στοιχείων για πράξεις η παραλείψεις οργάνων του Δήμου που θίγουν το κύρος του Δήμου, που έχουν εντοπιστεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές η εισαγγελικές αρχές και οι οποίες ήδη δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσω δημοσίων εγγράφων αυξημένου κύρους (Έκθεση Πεπραγμένων 2016 του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, σελ. 18, α/α 20 του σχετικού Πίνακα).

Η συγκεκριμένη περίπτωση που προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό και σύγχυση στο Δήμαρχο περιήλθε σε γνώση της ΡΕΚΚ, αλλά και πολλών άλλων πολιτών,  μέσω δημοσιευμένης στο Διαδίκτυο Έκθεσης Πεπραγμένων του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και όχι από κάποια ανώνυμη καταγγελία. Και εμείς, όπως κάθε καλόπιστος πολίτης αναρωτιόμαστε:
«Τι ακριβώς συνέβη Δήμαρχε και δε θέλεις να μαθευτεί; Και πως από “υποθέσεις που ανοίγονται κατόπιν συκοφαντικών καταγγελιών” –όπως γραφεις στην απάντησή σου στο αίτημά μας - ομολογείς με την ανακοίνωσή σου ότι πρόκειται για “ποινικές ή διοικητικές έρευνες” ;
Επομένως, παραδέχεσαι δημόσια ότι ο Δήμος έχει “ποινικές και διοικητικές εμπλοκές”.
Γιατί δεν κάνεις το επόμενο βήμα να μας ενημερώσεις σε ποια κατεύθυνση και με ποιο περιεχόμενο γίνονται οι έρευνες αυτές;

Αν δε θέλει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς να απαντήσει, ας μην το κάνει. Θα κριθεί, όπως κρίνεται καθημερινά για όλες τις  πράξεις του και τις παραλείψεις του. Ο λαός της Καλαμαριάς, δικαιούται να γνωρίζει και να γνωρίζει ποιοι θέλουν «να τον κρατούν στο σκοτάδι»!  Στο τέλος της θητείας, θα «κάνουμε το Ταμείο»!

Εμείς, απλά υπενθυμίζουμε  ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε να βγαίνουν όλα τα καλώς ή κακώς «πεπραγμένα» στο άπλετο φώς, και τίποτε να μη μένει στο σκοτάδι!

 Καλαμαριά, 17.7.2017

Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς
Ανακοίνωση, Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ