Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Δίκτυο παρήγαγε και διακινούσε εκατομμύρια πακέτα λαθραία τσιγάρα

Δίκτυο που παρήγαγε και διακινούσε εκατομμύρια πακέτα λαθραία τσιγάρα στην εγχώρια και βαλκανική αγορά αποκαλύφθηκε, ύστερα από πολύμηνες έρευνες των διωκτικών αρχών.
Στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 40 άτομα, στην πλειονότητά τους ομογενείς και υπήκοοι χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ενώ ως «εγκέφαλοι» εμφανίζονται πατέρας και γιος.

Τα στοιχεία για τη δράση του πολυμελούς δικτύου καταγράφονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Ως «έδρα» του κυκλώματος - που φέρεται να δρα τουλάχιστον από το 2014 - περιγράφεται η Αττική. Σε περιοχές του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας λειτουργούσαν δύο «εργοστάσια» παραγωγής τσιγάρων και τρεις αποθήκες για την απόκρυψή τους.

Σε εφόδους που έγιναν στους παραπάνω χώρους, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης οργανωμένου εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, κατάσχεσαν πάνω από 9 εκατ. πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών, για τα οποία υπολογίστηκε ότι οι διαφυγόντες δασμοί ξεπερνούν τα 135 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, κατασχέθηκαν 70 τόνοι καπνού που εκτιμάται ότι προορίζονταν για την παραγωγή λαθραίων τσιγάρων, φορτηγά που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά των τσιγάρων, μηχανολογικός εξοπλισμός από τα «εργοστάσια» κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ