Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Καραμελωμένο ποπ κορν

Για καραμελωμένο ποπ κορν:

Υλικά
  • 1/2 φλ. ‏βούτυρο
  • 1 φλ. ‏καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ‏σιρόπι γλυκόζης
  • 1 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας/βανιλίνη
  • περίπου 10 κούπες ‏ποπ κορν έτοιμο

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 100 C. Αφού βουτυρώσετε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετείστε το ποπ κορν σε αυτό.
Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι που ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη, τη γλυκόζη και το αλάτι.
Αφήστε το μείγμα να έρθει σε βρασμό ενώ ανακατεύετε συνέχεια. Αφήστε το να βράσει χωρίς ανακάτεμα για 4 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη μαγειρική σόδα και τη βανίλιας στο μείγμα κι ανακατέψτε ώστε να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνετε το ποπ κορν με το μείγμα σε λεπτή στρώση και φροντίζετε να καλυφθεί όλο. Βάζετε το ποπ κορν σε 2 ρηχά ταψιά και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά για 1 ώρα.
Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήνετε το ποπ κορν να κρυώσει πριν το «σπάσετε» σε κομμάτια.


foodmaniacs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ