Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ανακάλυψαν το μυστικό του καλού ύπνου

Από ένα καλό στρώμα κι ένα πουπουλένιο μαξιλάρι, μέχρι την ήσυχη συνείδηση, όλα έχουν τον ρόλο τους στην ποιότητα του ύπνου. Όμως αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι βρήκαν το απόλυτο μυστικό για τον τέλειο ύπνο.

Ποιο είναι αυτό; Το να έχουμε κάποιον σκοπό στη ζωή, έναν λόγο να ξυπνάμε το πρωί. Αυτό είναι, λένε, που μας εξασφαλίζει έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο, που, με τη σειρά του, μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να φέρουμε σε πέρας τις καθημερινές μας υποχρεώσεις.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιθεώρηση Sleep, Science and Practice, παρόλο που στη μελέτη συμμετείχαν άτομα ηλικίας από 60 έως 100 χρόνων, τα ευρήματα μάλλον ισχύουν και για νεότερους ανθρώπους.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Feinberg στο Πανεπιστήμιο Northwestern του Ιλινόις τόνισαν ότι το αν κάποιος θα κοιμηθεί καλά το βράδυ, είναι προαποφασισμένο πριν, καν, πέσει στο κρεβάτι.

Από τα 823 άτομα, που συμμετείχαν στη μελέτη, όσοι αισθάνονταν ότι η ζωή τους είχε κάποιο νόημα είχαν 63% λιγότερες πιθανότητες να έχουν άπνοια ύπνου και 52% λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών. Επίσης είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου.

«Το να έχει κανείς έναν σκοπό στη ζωή του, μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική θεραπεία για την βελτίωση της ποιότητας του ύπνου του. Και το να έχει στόχους ο άνθρωπος είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί και να ενισχυθεί με συμπεριφορικές παρεμβάσεις», εξηγεί ο κύριος συγγραφέας της μελέτης Τζέισον Ονγκ, επίκουρος καθηγητής νευρολογίας.

Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα ύπνου είναι συχνά σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων διάφορων ηλικιών και έχουν συσχετιστεί με διάφορες παθήσεις, όπως Αλτσχάιμερ, παχυσαρκία, καρδιαγγειακά, διαβήτη, κοινό κρυολόγημα και γρίπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ