Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Τούρκοι επιχείρησαν να ανοίξουν τουρκική σημαία στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Την προσπάθεια τους εμπόδισαν η ασφάλεια του Λευκού Πύργου και μια δημοσιογράφος μαζί με την φίλη της, που κάλυψαν την σιδερένια σκάλα, για να μην ανέβουν στην κορυφή του Πύργου, που κυματίζει η Ελληνική σημαία.

Μια παρέα Τούρκων σήμερα το πρωί, προσπάθησε να ανοίξει την σημαία της Τουρκίας στην κορυφή του Λευκού Πύργου. Την προσπάθεια αυτή εμπόδισαν η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ράνια Αγγελακούδη μαζί με μια φίλη τη. Κάλεσαν την ασφάλεια του μνημείου και εμπόδισαν την συγκεκριμένη παρέα να ανέβει από την σιδερένια σκάλα, στο τελευταίο επίπεδο του Λευκού Πύργου, εκεί που κυματίζει η Ελληνική Σημαία και να απλώσουν την Τούρκικη σημαία, ώστε να φωτογραφηθούν.

H Ράνια Αγγελακούδη μιλάει στο Seleo για το περιστατικό και περιγράφει ο,τι συνέβη σήμερα γύρω στις 11:00, στο Λευκό Πύργο:

«Αφού τελείωσε η βόλτα και οι φωτογραφίες στο «μπαλκόνι» του Λευκού Πύργου πήραμε την κάθοδο… Κατεβαίνοντας τις σκάλες, στον 4ο όροφο είδαμε μια ομάδα 6-7 ατόμων να ανεβαίνουν προς τον 5ο όροφο ενώ ένας από αυτούς έβγαλε από την τσέπη του την Τουρκική σημαία. Η φίλη μου κατάλαβε αμέσως τι θα συμβεί και απευθυνόμενη σε εμένα μου λέει: «Να δεις που θα πάνε επάνω να ανοίξουν τη σημαία και να βγουν φωτογραφίες». Δίχως να χάσω δευτερόλεπτο της λέω: «Γυρνάμε πίσω» περιγράφει.

Σύμφωνα με την ίδια, η παρέα των Τούρκων, είχε από την αρχή μια συμπεριφορά γεμάτη θράσος και όλα έδειχναν πως η επίσκεψη τους στον Λευκό Πύργο ήταν στοχευμένη.

«Αφού λοιπόν φτάσαμε στο τελευταίο επίπεδο περιμέναμε να δούμε πως θα κινηθούν» αναφέρει η Ράνια Αγγελακούδη στο Seleo και συνεχίζει λέγοντας πως «στο μεταξύ ενημερώσαμε το προσωπικό ασφαλείας του Πύργου και έφτασε αμέσως. Εκείνη την ώρα ένας εξ αυτών είχε ανοίξει τη σημαία και οι άλλοι τον κύκλωσαν για προστασία...Τους πλησίασα με προσοχή να μη με αντιληφθούν κι έβγαλα τη φωτογραφία, ενώ το προσωπικό ασφαλείας τους έκανε συστάσεις να μαζέψουν τη σημαία. Χωρίς να δημιουργήσουν ένταση, μάζεψαν την σημαία και αποχώρησαν».

Οι φωτογραφίες που έβγαλε η Ράνια Αγγελακούδη:





«Εκεί ψηλά δε θα ανέβαινε κανείς!»

Η Ράνια Αγγελακούδη, μαζί με την φίλη της έμεινε στο σημείο και με το ίδιο της το σώμα κάλυψε την σκάλα που οδηγούσε στο τελευταίο επίπεδο, όπου κυματίζει η γαλανόλευκη. «Μείναμε αρκετή ώρα με τη φίλη μου να παρέμβουμε αν χρειαστεί και να βοηθήσουμε το προσωπικό ασφαλείας που ήταν κοπέλες...Έμεινα να καλύπτω τη σκάλα με το σώμα μου που οδηγούσε στην Ελληνική σημαία, ήμουν αποφασισμένη για όλα... Εκεί ψηλά δε θα ανέβαινε κανείς!».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κυρία Αγγελακούδη, έχει απονεμηθεί το Βραβείο Ειρήνης “ICON of Word Peace”, ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στον κόσμο. «Ως Πρέσβειρα για την Ειρήνης» σημειώνει η δημοσιογράφος «οφείλω να συμβάλλω για την Ειρήνη στον κόσμο μα και να απαιτώ το σεβασμό και στον τόπο μου. Είναι ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας, σε καμία περίπτωση εθνικιστικής. Άλλωστε ως καλλιτέχνης, είμαι πολίτης του κόσμου και σέβομαι την κουλτούρα των λαών».


Μας κοινοποιήθηκε από το seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ