Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ο Μέσι γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο

Στην επόμενη κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes, ο Λιονέλ Μέσι θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα της Καταλονίας Sport, που αποκάλυψε όρους και χρήματα του νέου συμβολαίου που συμφώνησε να υπογράψει ο διάσημος Αργεντινός με την Μπαρτσελόνα.

O Λιονέλ Μέσι θα έχει καθαρές ετήσιες αποδοχές 39,4 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτό το ποσό θα κατανεμηθούν ακόμα 50 εκατ. ευρώ, στην διάρκεια των τεσσάρων χρόνων (3+1), ως μπόνους ανανέωσης. Στα τέλη Μαΐου 2017, το Forbes κυκλοφόρησε τη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών στον κόσμο. Η κατάταξη, τότε είχε επικεφαλής τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με 93 εκατ. δολάρια (58 από μισθό και 35 από χορηγίες), ενώ ο Μέσι ήταν δεύτερος με 80 εκατ. δολάρια (50 και 30 αντίστοιχα).

Τον περασμένο Νοέμβριο ο CR7 είχε ανανεώσει με την Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2021, έναντι 23.600.000 ευρώ καθαρά ανά σεζόν. Έτσι, τώρα ο Μέσι με το νέο συμβόλαιο και τα σχεδόν 16 εκατομμύρια περισσότερα, σκαρφαλώνει στην κορυφή, ως ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.
Ο Αργεντινός επιθετικός υπέγραψε το όγδοο συμβόλαιό του με τους Καταλανούς, έχοντας φτάσει στην Βαρκελώνη σε ηλικία μόλις 13 ετών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την ανανέωση του Λιονέλ Μέσι. Προσωπικά ήμουνα πεπεισμένος», δήλωσε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου . «Είναι μία μεγάλη είδηση για όλους τους Καταλανούς στον κόσμο και τον κόσμο του ποδοσφαίρου».

Ο Λιονέλ Μέσι, που έχει πανηγυρίσει 30 τίτλους με την Μπαρτσελόνα, στις 19 Μαΐου του 2014, πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, Μέσι είχε υπογράψει την προηγούμενη ανανέωση του, έως τον Ιούνιο του 2018, με αντάλλαγμα 22,8 εκατ. καθαρές ετήσιες αποδοχές, και ρήτρα εξαγοράς στα 250 εκατ. Μία ρήτρα που τώρα ανέβηκε στα 300 εκατ ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ