Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

"Αποχωρούν τα Κατοχικά Στρατεύματα από τη Κύπρο "...Ύστερα ξυπνήσαμε

Πόσο ποιο ωμά πρέπει να μας το πει ο Τούρκος για να το καταλάβουν οι Κουμπάροι ;…Εδώ κάποιοι είχαν αρχίσει και ετοιμάζανε ακόμη & κατάργηση της Εθνικής Φρουράς ..

Η ε/κ πλευρά και η Ελλάδα περιμένουν να καταργηθούν οι εγγυήσεις και να φύγει ο τουρκικός στρατός από την Κύπρο.



Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την ενημέρωση των Τούρκων δημοσιογράφων σήμερα το απόγευμα στο Κραν Μοντανά.

Είπε μάλιστα αν δεν μπορεί να υπάρξει λύση, δεν έχει σημασία να παρατείνεται αυτή η ιστορία. Κατηγόρησε την ε/κ πλευρά για ‘τακτική παράτασης’, καθώς έρχονται εκλογές και θέλουν να κάνουν γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου.

«Εμείς το βλέπουμε αυτό και έχουμε πει ξεκάθαρα ότι αυτή θα είναι η τελική διάσκεψη. Δεν θα συζητάμε το Κυπριακό μια ζωή, αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε είναι να καταλήξουν θετικά οι διαπραγματεύσεις», είπε.

Για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, είπε ότι για την Άγκυρα δεν αποδέχεται καν να συζητήσει όταν η άλλη πλευρά ξεκινά με το ‘μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατός.


«Αυτό δεν το δεχόμαστε», είπε. «Δείξαμε –είπε- την ελαστικότητα που μπορούσαμε, αλλά δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τις βασικές αρχές μας».

Είπε ότι το όνειρο των Ε/Κ είναι η άρση των εγγυήσεων και η αποχώρηση του τουρκικού στρατού, αλλά ‘με αυτό το πλευρό να κοιμούνται’, είπε ο Τσαβούσογλου.


Κοινοποίηση Φραγκούλη Φράγκου
ανάρτησης veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ