Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Η ιδανική θερμοκρασία για να διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά του καρπουζιού

Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη ωστόσο, η συντήρηση στο ψυγείο επηρεάζει τα θρεπτικά συστατικά του καρπουζιού.

Ερευνητική ομάδα του Αμερικανού Υπουργείου Γεωργίας, διαπίστωσε ότι το καρπούζι σε θερμοκρασία δωματίου παρέχει στον οργανισμό περισσότερα θρεπτικά συστατικά απ' αυτό που έχει μπει στο ψυγείο ή μόλις έχει συλλεχθεί από το χωράφι.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα καροτενοειδή, τις αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορεί να εκμηδενίσουν τη βλάβη που προκαλεί η ηλιακή έκθεση, διάφορες χημικές ουσίες και την καθημερινή διαβίωση. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε λυκοπένη, ένα αντιοξειδωτικό που κάνει τα καρπούζια και τις ντομάτες κόκκινες και ίσως συμβάλλει στην πρόληψη της καρδιακής νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Οι ειδικοί έλεγξαν διάφορες ποικιλίες καρπουζιού αποθηκευμένες για 14 ημέρες σε 21, 13 και 5 βαθμούς Κελσίου. Τα ολόκληρα καρπούζια αποθηκευμένα σε θερμοκρασία 21 βαθμών Κελσίου, δηλαδή σε θερμοκρασία δωματίου με κλιματισμό, είχαν ουσιαστικά περισσότερα θρεπτικά συστατικά.
Συγκριτικά με τα καρπούζια που μόλις είχαν συλλεχθεί από το χωράφι, αυτά που είχαν μείνει σε θερμοκρασία δωματίου είχαν 40% περισσότερη λυκοπένη και 50% έως 139% επιπλέον β-καροτένη, την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ